В близките дни предстои много тежка магнитна буря, предупреди геофизикът

...
В близките дни предстои много тежка магнитна буря, предупреди геофизикът
Коментари Харесай

Геофизик: Задава се тежка магнитна буря

В околните дни следва доста тежка магнитна стихия, предизвести геофизикът Петя Трифонова.
През предходната седмица полето било неспокойно и магнитната стихия била умерено мощна. След това се чака още веднъж да има магнитни стихии към 21 май.
"Прогнозите се вършат най-много три седмици напред и не може да се твърди, че са извънредно точни. В последно време не се следят нито мощни, нито доста чести магнитни стихии. Това се дължи на обстоятелството, че в последно време слънцето не е толкоз интензивно. Активността му се редува през несъмнено време. Най-известен е интервалът от 11 години, когато слънчевата интензивност се трансформира гладко. Сега сме при започване на 25-и подобен безоблачен цикъл. Всеки един от него стартира с по-слаба интензивност на слънцето, по средата му тя е най-силна, което значи, че към 2025-2026 година ще има най-вече геомагнитни стихии и техният интензитет ще е най-голям. Напоследък, както при предходния цикъл, слънцето е умерено ", изясни Трифонова пред "Монитор ".
Тя е уверена, че магнитните стихии въздействат на някои хора. "Това е обвързвано с по този начин наречената метеочувствителност, която сама по себе си не е заболяване. Вероятно с течение на възрастта някои хора стават по-чувствителни към избрани параметри. Например - промени на атмосферното налягане, промени във влажността, внезапни температурни промени. Някои хора доста реагират на промени в магнитното поле. Обикновено това са хора с някакви хронични болести. Например на смяна във влажността реагират хора, които имат проблеми със ставите, когато намалее влажността пък, реагират хората с алергии и астма. Обикновено на внезапните промени в магнитното поле реагират хора, които имат сърдечносъдови проблеми. Според лекари реагират и хората, които имат и нарушавания в психологичното положение. Рязката смяна на магнитното поле постоянно води до главоболие, следи се нараснала тревога, бодърствуване ", добави геофизикът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР