В Благоевград ще има балотаж в неделя за определяне кой

...
В Благоевград ще има балотаж в неделя за определяне кой
Коментари Харесай

Илко Стоянов и Методи Байкушев отиват на балотаж в Благоевград

В Благоевград ще има балотаж в неделя за установяване кой ще ръководи в идващите 4 години общината.

Първи е издигнатият от предприемчив комитет и подсилен от Политическа партия ГЕРБ и Съюз на демократичните сили доскорошен кмет Илко Стоянов . Той се изправя против претендентът на ПП-ДБ Методи Байкушев . Към 7.15 ч. са обработени 61 на 100 от секционните протоколи. 

При 100 % обработени протоколи на СИК в Общинската изборна комисия самостоятелният претендент за кмет на община Банско Стойчо Баненски печели кметската конкуренция на първи тур, демонстрира информация на формалния уебсайт на Централната изборна комисия. Баненски печели 68,20 % от гласовете на гласоподавателите. За него са дали своят вот 4664 гласоподаватели. 

Втори е претендентът на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ Костадин Юнчов с 13,09 %. За него са дали своят вот 895 души. За претендентът на коалиция „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Марио Граченов са дали своят вот 725 гласоподаватели или 10,60 %, което му отрежда третото място. За четвъртия претендент за кмет на община Банско Зорница Немцева, издигната от партия „ Възраждане “, своя глас са дали 93 гласоподаватели или в проценти 1,36. 

Досегашният кмет на община Белица Радослав Ревански , повдигнат от партия „ Движение за права и свободи “, печели трети мандат като кмет на общината, демонстрира информация на формалния уебсайт на Централната изборна комисия. При 100 % обработени протоколи на СИК в Общинската изборна комисия, за Ревански своя глас са дали 95,01 % от гласувалите или 4436 гласоподаватели. Ревански е единствен претендент за кмет на община Белица. 

Николай Георгиев , повдигнат от Инициативен комитет, е избран отново за кмет на община Кресна с 70,35% на 100 от гласовете на гласоподавателите. Това демонстрират данните на Централната изборна комисия при 100% обработени протоколи от Секционните комисии. За него са дали своят вот 2 178 гласоподаватели. Втори е Тодор Гюрев от партия „ Обединени земеделци “ със 580 гласа (18,73%). Другият претендент Антон Драчев от обединението „ Продължаваме промяната – Демократична България “ е получил 8,72% на 100. 2,20 на 100 от гласоподавателите не са подкрепили никого.

Кандидатът на партия „ Движение за права и свободи “ Мехмед Вакльов печели на първи тур изборите за кмет на община Якоруда , демонстрира информация на формалния уебсайт на Централната изборна комисия. При 100 % обработени протоколи за Вакльов са дали своят вот 4756 души или 87,36 на 100.

Втори в кметската конкуренция в претендентът на партия „ ИТН “ Мустафа Кьоров, за който са дали своят вот близо 9 на 100 от гласоподавателите. 

Емил Илиев , повдигнат от Политическа партия „ Обединени земеделци “, е избран отново за кмет на община Струмяни с 50,09% от гласовете на гласоподавателите. Това демонстрират данните на Централната изборна комисия при 100% обработени протоколи от Секционните комисии. За него са дали своят вот 1402 гласоподаватели. Втори е Радослав Пецанов от Политическа партия ГЕРБ със 1162 гласа (41,51%). Трети е Красимир Станков от обединението „ Продължаваме промяната – Демократична България “ с 4,43% от гласовете. 2,11% е получила Вергиния Секулова от Политическа партия „ Възраждане “, а 52 души са с дали своят вот с " не поддържам никого ". 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР