В Благоевград незаконната македонистка организация очаква пратеници на президента на

...
В Благоевград незаконната македонистка организация очаква пратеници на президента на
Коментари Харесай

ОМО „Илинден“ провокира сблъсъци с клуб

В Благоевград противозаконната македонистка организация чака пратеници на президента на РСМ и представители на ВМРО-ДПМНЕ
Хората на Каракачанов излизат на митинг

Полицията е мобилизирана, ще следи да няма провокации

Гореща политическа неделя се обрисува да има в Благоевград поради откриването на македонски културен клуб, който е частна самодейност на противозаконната организация ОМО “Илинден-Пирин “.

Вътрешна македонска революционна организация разгласи, че възнамерява да проведат огромен митинг против провокацията да се открие подобен клуб в сърцето на Пиринска Македония. Войводите са възнамерявали да окупират паметника на Гоце Делчев в 11 часа. Фенове на ФК “Пирин “ също са декларирали, че ще поддържат митинга.

За 12 ч. е оповестено откриването на клуба на македонистите, които са оповестили, че по-късно ще положат цветя на паметниците на Димитър Благоев, Гоце Делчев и пред мемориала " Делчев жанр ". От ОМО-Илинден се похвалиха, че чакат един от секретарите на президента на РСМ Стево Пендаровски, водача на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски и още посетители от прилежащата страна.

Полицията е мобилизирана да охранява всички мероприятия, с цел да не се стигне до конфликти и провокации.

Зам.-министърът на външните работи Костадин Коджабашев разяснява, че от интерес на ведомството е само по какъв начин едно сходно събитие се предизвиква, насърчава и поддържа от двете съществени опозиционни партии в Скопие. Не е загадка, че тези две партии изповядват антиевропейски убеждения, водят политика против европейската интеграция на Република Северна Македония (РСМ), съобщи Коджабашев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР