В Благоевград на балотаж за кметския пост отиват Илко Стоянов

...
В Благоевград на балотаж за кметския пост отиват Илко Стоянов
Коментари Харесай

Балотаж за кметския пост в Благоевград

В Благоевград на балотаж за кметския пост отиват Илко Стоянов и Румен Томов, сподели заместник-председателят на Общинската изборна комисия /ОИК/ Йордан Симонски, показва Българска телеграфна агенция.

За Стоянов, който е претендент за кмет от "Има подобен народ ", са дали своят вот 35.32 % от отишлите до изборните урни в неделния ден, което е близо 6400 гласоподаватели. Негов конкурент за кметското място е досегашният кмет Румен Томов, за който са дали своят вот близо 5200 поданици на общината или 28.65 %. Както на постоянните локални избори през 2019 година, по този начин и на частичния избор, Румен Томов се явява като самостоятелен претендент, само че с поддръжката на Българска социалистическа партия. Резултатите са при 100 % обработени данни от секционните комисии, уточни Йордан Симонски.

Трети в конкуренцията остава Андон Тодоров, който се кандидатира като самостоятелен претендент, повдигнат от предприемчив комитет, само че с поддръжката на ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация. При оповестяване на кандидатурата на Андон Тодоров през май, в Благоевград с цел да изразят поддръжката си за него пристигнаха четирима някогашни министри - Томислав Дончев, Деница Сачева, Младен Маринов и Костадин Ангелов. Гласовете, събрани от Андон Тодоров на частичния локален избор са 19 %.

Общо седем претенденти се явиха на частичните избори в Благоевград. Четвърти се подрежда Стефан Делиов от Коалиция "Ние, Гражданите " с близо 5.5 %, следван от Цвета Рангелова от "Възраждане " с 4 %, Виктория Каракостова от "Демократична България - Обединение " с 3.47 % и самостоятелния претендент Людмила Костадинова с 1.74 %.

Избирателната интензивност на частичния локален избор в Благоевград е 27.67 %, което е два пъти по-малко спрямо изборната интензивност на локалните избори през 2019 година. За първи път вотът беше напълно машинен в секциите над 300 гласоподаватели, а по думите на Йордан Симонски гласоподавателите са се справили с машинния избор "учудващо добре ". За първи път няма и нито една тъжба или сигнал по отношение на нарушавания на изборния развой до ОИК - Благоевград, уточни Симонски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР