В безсилието си за продължаване на опресията срещу компанията, се

...
В безсилието си за продължаване на опресията срещу компанията, се
Коментари Харесай

Nexo обвини в лъжа служебния финансов министър и шефа на ДАНС

„ В безсилието си за продължение на опресията против компанията, се употребяват остарели данни за рутинни, постоянни проверки по възобновяване на Данък добавена стойност, която има всяка една компания, записана по Данък добавена стойност в България. Видимо в обществени регистри и информация от 27 януари 2023 година към Национална агенция за приходите, българското сдружение Ен Ди Ес ЕООД няма безусловно никакви данъчни отговорности, обратно на внушенията на министър Велкова “.

Това се споделя в публична позиция на Nexo против отговор на парламентарно запитване от страна на служебния финансов министър.

Според формалното мнение, публикувано от Nexo до медиите с разяснение „ новината е за неотложно издание “, съдът е споделил, че против тях няма доказателства, а Председателя на ДАНС –  че дейностите по следствието са „ напълно българска акция “. Реално дело всъщност против Nexo не е имало, бяха гледани единствено ограничения на двама арестувани, които са под гаранция.

„ В обезверен опит за оклеветяване името и репутацията на Nexo, на 26 януари 2023 година в отговор на парламентарен въпрос, служебният министър на финансите Росица Велкова-Желева споделя изрично погрешната информация, че за интервала 2020 – 2022 година на сдружението Ен Ди Ес ЕООД са осъществени три проверки за определяне на отговорности по Закона за налог върху добавената стойност, при които са открити спомагателни отговорности в “особено огромни размери ”, които по смисъла на Наказателния кодекс са суми надвишаващи 12,000 лева “, се споделя в позицията.

В нея се показват и „ неуместните клевети от Председателя на ДАНС по отношение на решението на Ен Ди Ес ЕООД да подписа изцяло законна и транспарантна договорка за инвестиция в бизнес постройка, разказана в Търговския указател, с цел да открие още нови висококвалифицирани работни места в България и да разшири екипа си от към този момент над 600 души “.

Според позицията им в България компанията е изплатила близо 80 млн. лева под формата на налози и осигуровки (18 млн. лева.), и заплати в границите на четирите години от основаването си, като това не включва вложенията в офис здания.

„ В рамките на интервала 2019 – 2022 година на Ен Ди Ес ЕООД са възобновени близо 4 млн. лева, а компанията няма никакви данъчни отговорности – факт, който е елементарно проследим. Единственото правдиво изказване е, че в границите на три години са направени три проверки на компанията, което е изцяло обикновено за една от най-големите компании в България, като проверките и техните обжалвания са били с удобен излаз за сдружението “, настояват те.

Според отговорът на Велкова единствено едно от постановленията е обжалвано и върнато за нов обзор. Другите две, твърди министърът, са влезнали в действие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР