В Берн се проведе акция против политиката на русофобия, която

...
В Берн се проведе акция против политиката на русофобия, която
Коментари Харесай

В Швейцария се проведе акция срещу русофобията

В Берн се организира акция срещу политиката на русофобия, която в този момент, по мнението на уредниците, интензивно се организира в Швейцария, а също по този начин в страните от Евросъюза. За това оповестява пресслужбата на интернационалната правозащитна организация Solidaritätsnetz International.

Мероприятието се организира пред постройката на Федералното министерство на правораздаването.

По думите на участници в акцията, които са държали в ръцете си плакати с думите " Не на русофобията ", със своите плакати те са изразили противоречие с нападението против съветския език и просвета, политиката на сегрегация на рускоезичните хора в Европа и света.

" Руската просвета - това е завещание и притежание на целия свят, и политиците не би трябвало да не помнят по отношение на това, употребявайки го за едноминутни изгоди от въоръжени противодействия ", приканиха участниците в акцията.

Заедно с това, интернационалната организация излезе и с апел към международната общественост да бъде сдържана и рационална, с цел да не се възродят концепциите на ксенофобията и нацизма.

ВИДЕО: https://youtube.com/watch?v=wH7T7JMNd0c&feature=share

" Рускоезичните хора не би трябвало автоматизирано да бъдат поставяни под каквито и да било репресии, защото това опонира на нормите на европейското право, касаещи индивидуализацията на виновността ", установяват от интернационалната организация.

Коментирайки въпросната акция, представител на организацията - Соня Тройхер акцентира, че деятелите не одобряват политиката на русофобия, която доминира през днешния ден в страните от Запада.

" Искаме да знаем съветски език, тъй като този език се явява обект на международно завещание, а съветската просвета също по този начин се явява подобен. Искаме съветският език и съветската просвета да не се смесват с политиката. Не на русофобията ", продължи тя.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР