В Белоградчик ще реконструират седем улици. Проектът на община Белоградчик за

...
В Белоградчик ще реконструират седем улици.
Проектът на община Белоградчик за
Коментари Харесай

В Белоградчик ще реконструират седем улици

В Белоградчик ще реконструират седем улици.

Проектът на община Белоградчик за възобновяване на уличната инфраструктура е класиран на 13 място от общо 36 утвърдени, сподели за Българска телеграфна агенция кметът на общината Борис Николов. Държавен фонд „ Земеделие “ публично разгласи листата на утвърдените планове, минали стадия на административно сходство и допустимост по подмярка „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “ на Програмата за развиване на селските региони 2014-2020, добави той.

По думите му главната цел на плановото предложение е да се осъществя инвестиция в региона на транспортната инфраструктура. Николов посочи, че ще бъдат сменени бордюрите и тротоарите, както и ще бъдат асфалтирани улиците „ Лозан Стрелков “, „ Алеко Константинов “, „ Венец “, „ Христо Ботев “, „ Юрий Гагарин, „ Пейо Яворов “ и „ Хаджи Димитър “.

Основен проблем при реализацията на плана са неподменените водопроводи под тези улици или част от тях. Финансирането за това не беше гласувано от Общинския съвет, изясни Николов. Въпреки това няма да се допусне асфалтиране без замяна на водопроводите, безапелационен е кметът на община Белоградчик. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР