В Белмонт ще се формира общност с напредничаво мисленеБил Гейтс

...
В Белмонт ще се формира общност с напредничаво мисленеБил Гейтс
Коментари Харесай

Бил Гейтс ще строи умен град в Аризона

В Белмонт ще се образува общественост с напредничаво мислене

Бил Гейтс даде подтик на план за високотехнологичен, интелигентен град в Аризона

Основателят на Microsoft Бил Гейтс купи 25 000 акра земя в региона на Западната котловина в Аризона, на 45 минути от Финикс, с желание да построи високотехнологичен „ интелигентен град” на име Белмонт.

„ Белмонт ще сътвори общественост с напредничаво мислене, където връзките и опорната инфрастуктура ще се базират на най-новите и най-модерните технологии ”, разясняват от Belmont Partners – компанията за недвижими парцели, участваща в покупката.

Градът ще бъде планиран с високоскоростни цифрови мрежи, центрове за данни, нови индустриални технологии и модели за дистрибуция, безпилотни коли и самостоятелни логистични центрове, написа GreenTech.bg.
още по тематиката
Сделката е на стойност 80 милиона $. Белмонт ще се появи по продължение на препоръчаната за изграждане автомагистрала I-11, която ще го свърже с Лас Вегас и други огромни градски центрове в района.

Въпреки че Гейтс даде на плана подтик посредством финансирането и публичността, които обезпечи, Белмонт в действителност е в развой на създаване още от 90-те години на предишния век. Проектът е стартират преди злополуката на жилищния бранш, само че не е напълно загърбен. Напротив – първата секция от автомагистралата I-11, наоколо до Боулдър Сити, Аризона, беше открита през август 2017 година, а тя е част от самия план за града Белмонт.

3800 акра от препоръчаната територия ще бъдат употребявани за офис- и търговски площи. Други 470 акра ще бъдат заделени за публични учебни заведения. Останалото пространство е „ достатъчно” за 80 000 жилища.

Когато бъде приключен, новият еко-град Белмонт ще се причисли към Аркосанти – различен пробен екологичен град на север от Финикс, една от най-известните планувани общности в района.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР