В Белгородска област е станал инцидент на територията на военно

...
В Белгородска област е станал инцидент на територията на военно
Коментари Харесай

3-ма загинали и 16 ранени: Руски войник взриви граната във военно поделение

В Белгородска област е станал случай на територията на военно отделение. На 14 януари съветски боец е взривил граната РГД-5 в стая, където се съхраняват муниции, убивайки трима души и ранявайки 16 други, съобщава телеграм каналът " 112 ".

Журналистите пишат, че военнослужещият, който е " пуснал във въздуха " склада с муниции, е бил пълководец на взвод със звание сержант. Взривът на граната е предизвикал експлозия на муниции, вследствие на което е зародил пожар на територията на военното отделение, обхванал 450 кв. метра.

„ В резултат на детонацията по предварителни данни са починали 3 военнослужещи, 16 са ранени, а още 8 са в неопределеност. Образувано е наказателно дело “, се споделя в отчета.

Според организация ТАСС случаят е станал в селски дом на културата във фермата Тоненкое в Белгородска област. В резултат на експлозия на муниции е почнал пожар, ранени са 10 военнослужещи, в това число самият сержант. Съобщава се също, че 15 локални поданици са били евакуирани от къщи наоколо до центъра за отдих.

Междувременно публични представители на съветското министерство на защитата и Следствения комитет към момента не са коментирали събитието. Не са известни и претекстовете на наборника, взривил гранатата - дали става въпрос за случай или гранатата е взривена съзнателно. Някои съветски медии пишат, че пълководец на взвод, някой си Дмитрий Л., е взривил граната " за развлечение ", само че не е взел поради обстоятелството, че наоколо има склад за муниции.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР