В Белгия бивш полицай признал на роднините си малко преди

...
В Белгия бивш полицай признал на роднините си малко преди
Коментари Харесай

Умиращ полицай направи шокиращо признание за това, което е извършил преди 30 години

В Белгия някогашен служител на реда признал на роднините си малко преди да почине, че точно той е бил предводител на тайфа обирджии, която всявала смут в страната през 80-те години на предишния век. Тогава, жертви на нарушителите, които получили прозвището " Безумните убийци от Брабант ", са станали към 28 души. За това самопризнание разказал в изявление пред публицистите братът на служителя на реда, оповестява " Дейли Мейл ". Според думите ан мъжа, точно неговият роднина е бил водач на бандата, в която с изключение на него имало още трима души. Изхождайки от свидетелските описания, главатарят на бандата бил именуван " Гигант ", а един от другите членове - " Убиец ". Третият член на групировката бил по този начин нареченият " Старец ", който бил водач на нарушителите.

Бандата правила обирите си най-много в супермаркети в покрайнините на Брюксел. В лъцете ан бандитите постоянно попадали крупни суми, като те нормално се разправяли невъзмутимо със очевидците, убивайки всички, в това число и деца. Своят финален удар те направили през ноември 1985 година в магазин в гр.Аалст. Те умъртвили всички намиращи се там хора, измежду които и 9-годишно момиче, което чакало родителите си на паркинга пред магазина.

След това нарушителите ненадейно прекратили активността си. Според мнението на следователите, полицията е съумяла да рани при последния грабеж най-опасния от бандитите - " Убиеца ". Другите нарушители скрили натрупа му, след което бандата се разпаднала.

Според думите на брата на главатаря, той няколко години трудно криел признанието на своя непосредствен и едвам наскоро решил да опише истината. Фотороботите на главатаря на бандата са сходни на фотографиите на служителя на реда, който тогава служил в специфичния отряд.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР