В Беларус започва увеличаване на производството на нова ваксина срещу

...
В Беларус започва увеличаване на производството на нова ваксина срещу
Коментари Харесай

Беларус разширява производството на нова ваксина срещу рак

В Беларус стартира увеличение на производството на нова ваксина против рак. Това заяви в събота пресслужбата на Министерството на здравеопазването на републиката, представено от ТАСС.
" Беларус стартира да усилва производството на по този начин наречената ваксина против рак. По време на изследванията тя е посочила най-хубави резултати в света при лекуването на пациенти със мощно злокачествени тумори с метастази ", се споделя в известието. По-рано Министерството на здравеопазването в Минск заяви за противотуморната ваксина " Еленаген ", която е взаимна разработка с американска компания, е открито произвеждане в лабораторни условия - 40 флакона седмично.
Сергей Красни, заместник-директор по научната работа на Републиканския научно-практически център по онкология и здравна радиология „ Н. Н. Александров “, съобщи, че проектът е от идната седмица да се стартира увеличение на производството до 1000 флакона седмично, което ще покрие потребностите на цялата страна както за лекуване на пациенти, по този начин и за огромни научни проучвания. В бъдеще може да се намерения за още по-широко разпространяване.
Както показват беларуските специалисти, новото лекарство има повсеместен механизъм на деяние и влияе върху разнообразни типове тумори. Най-силно изразеният резултат е следен при химиорезистентен рак на яйчниците.
Освен това беларуските онколози чакат, че лекарството ще бъде дейно и при редица други хронични болести.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР