В Беларус влезе в сила закон, който предвижда възможност за

...
В Беларус влезе в сила закон, който предвижда възможност за
Коментари Харесай

В Беларус влезе в сила смъртно наказание за държавна измяна

В Беларус влезе в действие закон, който планува опция за налагане на смъртно наказване на длъжностни лица за държавна измяна.

Законопроектът " За изменение на кодексите за наказателна отговорност " е импортиран от Министерския съвет в Камарата на представителите (долната камара) на Народното събрание на Беларус в края на октомври 2022 година Той беше признат при започване на декември на първо четене и в края на февруари 2023 година на второ четене. В края на февруари документът беше утвърден от Съвета на републиката (горната камара) и подписан от президента Александър Лукашенко на 9 март. Нормативният акт беше оповестен в Националния юридически интернет портал на 14 март и влезе в действие 10 дни по-късно.

Със закона се променя част 2 на член 356 от Наказателния кодекс (НК) на Беларус " Измяна на страната “. Той планува опция за наказване под формата на пожизнен затвор или смъртно наказване за държавна измяна, осъществена от длъжностно лице, заемащо обществена служба, съобщи Анадолската организация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР