В Беларус влезе в сила закон, който предвижда възможност за

...
В Беларус влезе в сила закон, който предвижда възможност за
Коментари Харесай

В Беларус влезе в сила смъртно наказание за държавна измяна

В Беларус влезе в действие закон, който планува опция за налагане на смъртно наказване на длъжностни лица за държавна измяна.

Законопроектът " За изменение на кодексите за наказателна отговорност " е импортиран от Министерския съвет в Камарата на представителите (долната камара) на Народното събрание на Беларус в края на октомври 2022 година Той беше признат при започване на декември на първо четене и в края на февруари 2023 година на второ четене. В края на февруари документът беше утвърден от Съвета на републиката (горната камара) и подписан от президента Александър Лукашенко на 9 март. Нормативният акт беше оповестен в Националния юридически интернет портал на 14 март и влезе в действие 10 дни по-късно.

Със закона се променя част 2 на член 356 от Наказателния кодекс (НК) на Беларус " Измяна на страната “. Той планува опция за наказване под формата на пожизнен затвор или смъртно наказване за държавна измяна, осъществена от длъжностно лице, заемащо обществена служба, съобщи Анадолската организация. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР