В Беларус пристигнаха първите руски войници от новата съвместна войскова

...
В Беларус пристигнаха първите руски войници от новата съвместна войскова
Коментари Харесай

Беларус посрещна руснаците за съвместна войскова групировка

В Беларус дойдоха първите съветски бойци от новата взаимна войскова формация на Москва и Минск, съобщи Франс прес, като се базира на изказване от през днешния ден на беларуските управляващи.

" Първите съветски бойци, които ще вземат участие в районната войскова формация дойдоха в Беларус ", заяви беларуското министерство на защитата, без да прецизира броя на разположените бойци.

Министерството разгласява изображения на влакове и на военни камиони, а също по този начин и на съветски бойци, посрещани с самун и сол от дами, облечени в национални носии.

Беларуският президент Александър Лукашенко съобщи в понеделник, че Полша, Литва и Украйна приготвят терористични набези и вълнения в Беларус и разгласи основаването на взаимната войскова формация, напомня Франс прес. 

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи във вторник, че Москва желае да намеси Беларус във войната в Украйна.

Република Беларус, която е в съюзнически връзки с Русия, даде на съветските сили опцията да употребяват територията ѝ в границите на офанзивата против Украйна, само че към този момент беларуската войска не взе участие в сражения на украинска територия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР