В БДЖ не достигат пътнически влакове, обяви министърът на транспорта

...
В БДЖ не достигат пътнически влакове, обяви министърът на транспорта
Коментари Харесай

Най-накрая признато: БДЖ в окаяно състояние, не достигат пътнически влакове

В БДЖ не доближават пътнически влакове, разгласи министърът на превоза Росен Желязков. Пред парламентарната транспортна комисия той даде детайлности за положението на компанията.

"БДЖ - Пътнически транспорти " разполага с 289 локомотивни мотрисни влакове, от тях 95 са изведени в изолираност, а 42 сега са в ремонт. 30 електрически мотрисни влакове са в употреба, а 414 пътнически вагона от общо 726 са отвън употреба.

Налице е закъснение на осъществяване на публични поръчки, свързани с обезпечаване на ремонтната активност на сдружението. Има нарушавания по контрола на ремонтите. Не съществува система за обмисляне на ресурсите, сподели министърът на превоза Росен Желязков.

Окончателно решение дали ще бъдат признати оставките на шефовете на Съвета на шефовете на БДЖ ще бъде взето до края на месеца, откакто завърши назначеният от министъра одит в БДЖ. Предстои да бъде изработен разбор, който да покаже дали е належащо да се резервира актуалната конструкция на "БДЖ Холдинг " с дъщерни сдружения. По отношение на упражняването на надзор върху БДЖ страната би трябвало да има директно присъединяване, разяснява още Росен Желязков, съобщи БНР.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР