В ББР заварихме корупция и лошо управление. Това заяви в

...
В ББР заварихме корупция и лошо управление. Това заяви в
Коментари Харесай

Цанко Арабаджиев: ББР е плащала 5-6 пъти над пазарната цена за услуга, свързана с медиите

" В ББР заварихме корупция и неприятно ръководство ". Това съобщи в изявление за БНР Цанко Арабаджиев, изпълнителен шеф на Българската банка за развиване.

Той посочи, че когато е влезнал като изпълнителен шеф в банката е заварил изключени контролни механизми и по тази причина акцентира, че има съображение да мисли, че в доста направление от нейната активност е била ощетявана по разнообразни способи.

" От огромните 8 заема, отпуснати от ББР, което е доста непривична за комерсиалните банки огромна централизация, не споделям, че безусловно е нещо неприятно, един е в просрочие, от останалите 7 пет нямат задължения да заплащат все още. Те са в гратисни интервали по главница, а 4 от тях и по главница, и по рента ", изясни Цанко Арабаджиев.

" Има сключвани контракти с трети страни, които са безусловно неизгодни за ББР. Имаме един съответен образец с един контракт, по който банката заплаща 5 или 6 пъти над пазарната цена за избрана услуга от трето лице, става дума за взаимодействие с медиите. Сега го прекратяваме. Имаше контракт с трета компания за към 18-20 хиляди лв. на месец за услуга, която никой не я употребил в банката - договорът беше по отношение на GDPR регламента. Прекратихме го и него ", заяви Арабаджиев.

По думите му голяма част от вътрешните правила на ББР са изменени, с цел да не се случва това, което се е случвало преди, даже и откакто екипът му не е към този момент отпред на банката.

Изпълнителният шеф на ББР описа, че за този пост му се е обадил персонално Кирил Петков, с който тогава не се познавали:

" Каза ми, че ще бъде министър на стопанската система, беше още преди да стане. Всички знаехме, че в ББР има съсредоточени недобри практики и като един от най-важните принадлежности под неговото ръководство, е обикновено да си е мислел за екипа, с който ще стартира работа като министър ".

Арабаджиев изясни, че от ОББ е бил уволнен преди години поради спор с директния му началник.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР