В базата данни на руската Федерална служба по интелектуална собственност се появиха

...
В базата данни на руската Федерална
служба по интелектуална собственност се
появиха
Коментари Харесай

АвтоВАЗ патентова модела XCode - видео

В базата данни на съветската Федерална служба по интелектуална собственност се появиха сведения за патент на промишленн образец, публикуван за нов кросовър на Lada. Съдейки по изображенията става дума за модела XCode, показан като концепт по време на интернационалния московски автосалон преди две години. От тогава досега нямаше новости към колата.

Явно новите договорености сред Русия и Поднебесната империя предоставят възможности за стартиране на китайския пазар на съветски коли и се счита, че Lada XCode ще има положителни шансове там. Това си проличава и от китайска информация, че машината е създадена посредством на "многонационално майсторство " на специалисти от Италия, Япония, Франция и Германия. Китайците са похвалили XСode за надежноста, само че считат, че би трябвало да има по-добро съоръжение. Дори са определили и цената на несъществуващата още руска кола – от 150 000 юана /37 000 лева/.

С приемането на патента от АВТОВАЗ Xсode е към този момент индустриален пример. ВАЗ патентова всичките си коли – и серийните и прототипите и това общоприета процедура. Още повече че промишленият пример като обект на правна отбрана важи се отнася само за външния тип и не разкрива техническата страна на плана, което е вече функционалност на откритие. Така че появата на патента на Lada XСode от практическа позиция не значи че ще има скоро произвеждане и продажби на стока със предпазен дизайн.



Патентът ще разреши на АвтоВАЗ да защити разработката си освен на автопазара, защото дизайнът може да се стори интересен и на производителите на автомобили-моделчета, а с цел да го ползват трябва да си закупят лиценз, с цел да могат легално да го употребяват.

Общите разноски за патентоването на промишлен пример в Русия е 6200 рубли, което е нищо за огромна промишлена компания, търсеща отбрана на правата си, дори и да не има намерение в скоро време да пусне в произвеждане предпазения артикул.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР