В базата данни на МВР няма човек с името на

...
В базата данни на МВР няма човек с името на
Коментари Харесай

Разкриха колко са българите в Газа, Денков обяви имали наш пленник на Хамас

В базата данни на Министерство на вътрешните работи няма човек с името на хипотетичния български заложник на „ Хамас ”. Това съобщи пред публицисти министър председателят Николай Денков.

Припомняме, че в понеделник се появи информация, оповестена в The Wall Street Journal, за български заложник в Ивицата Газа.

 „ В медиите излезе име на жена, за която се твърдеше, че може би е пленник. Това, което проверихме - в базата данни на МВР с български жители човек с такова име не съществува ”, сподели той.

37 български жители и членове на техните фамилии са потърсили подпомагане за овакантяване на Ивицата Газа, по данни на задграничните ни представители. Това съобщи министърът на външните работи Мария Габриел.

" Министерство на външните работи е в непрекъсната връзка с дипломатическите представителства на България в Тел Авив, Кайро и Рамала. В тясна координация с други страни членки на Европейски Съюз и партньорски страни. Търсят се благоприятни условия за подпомагане за тяхната евакуация. Последната все още не е допустима, доколкото не е закрепена договореност за отваряне на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рафа ”. Външно министерство разполага със лист на потърсилите подпомагане за евакуация български жители и членове техните фамилии. Списъкът е предаден на израелските и египетски управляващи. От тях ще чакаме позволение за овакантяване на Газа и влизане в Египет, когато това е допустимо ", сподели Габриел, представена от " Нова ".

 

" Не е постъпвала информация от формалните управляващи в Израел за похитен българин от „ Хамас ”. „ Посолството на България в Тел Авив е в непрекъснат контакт с българските управляващи. Темата продължава да се следи ”, сподели тя.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР