В Баварските Алпи започна годишната среща на лидерите на Г-7.

...
В Баварските Алпи започна годишната среща на лидерите на Г-7.
Коментари Харесай

Основна тема на срещата на Г-7 е войната в Украйна

В Баварските Алпи стартира годишната среща на водачите на Г-7. Очаквано водещата тематика ще е войната в Украйна и последствията от нея, както и битката с климатичните промени.

Поканени са и водачи на демократични страни от Азия, Африка и Южна Америка, като домакинът Олаф Шолц ще опита да ги убеди в концепцията на едно световно партньорство против режими като този на Путин в Русия.

Новина пристигна още преди формалното начало на деня. Американският президент Джо Байдън написа в „ Туитър “, че Г-7 ще наложат възбрана за импорт на злато от Русия, което ще докара до загуба от десетки милиарди долари от тази значима за Русия стока. Отново преди формалното начало се организира двустранна среща сред немския канцлер Олаф Шолц и американския президент Джо Байдън.
„ Ще продължим да работим по икономическите провокации, пред които сме изправени. Но ние можем да се оправим с това и най-после да бъдем по-силни ", съобщи той.
„ Хубаво обръщение е, че всички ние успяхме да останем единни, нещо, което Путин не е очаквал “, добави канцлерът на Германия Олаф Шолц.

Темите, по които водачите дискутираха през днешния ден, са енергийната рецесия и инфлацията, партньорството в построяването на инфраструктура и вложения, както и външната политика, и сигурност.

Демонстрациите, съпътстващи форума не бяха толкоз огромни, какъв брой бяха проектите на уредниците. А в това време стана ясно, че единственият водач, който не е стигнал с хеликоптер до първокласния хотел е Джо Байдън, тъй като поради неприятното време в предходните дни американските водачи не са достигнали нужния брой пробни кацания по вътрешния им протокол.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР