В Барселона вече действа най-голямата в Южна Европа зона с

...
В Барселона вече действа най-голямата в Южна Европа зона с
Коментари Харесай

​В Барселона вече действа зона с ниски вредни емисии

В Барселона към този момент работи най-голямата в Южна Европа зона с ниски нездравословни излъчвания. Целта е да се усъвършенства качеството на въздуха и да се стимулират водачите да търсят различни разновидности за прекосяване през града.


95 кв. км - толкоз е огромна зоната с ниски въглеродни излъчвания в Барселона. В нея нямат право да се движат най-замърсяващите коли. Тя обгръща централните региони и четири от най-гъсто обитаемоте покрайнини. Рестрикцията важи за бензинови коли, купени до 2000 година, и дизелови, регистрирани до 2006 година

Забраната важи от понеделник до петък сред 7 и 20 часа. Нарушенията ще се санкционират с санкция сред 100 и 500 евро. В идващите 3 месеца водачите единствено ще бъдат предупреждавани. За спазването на така наречен " чиста " зона, ще наблюдават 150 камери.

Хората са удовлетворени от самодейността на локалната власт.

Разчетите на общината в Барселона са в идващите 3 години броят на колите в центъра на града да бъде понижен със 125 000. А в идващите 4 години замърсяването на въздуха да бъде редуцирано с 20%. Ако този проект не сработи, локалната власт обмисля по-строги ограничения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР