В Барселона планират сериозна “чистка” и мащабно освежаване на състава

...
В Барселона планират сериозна “чистка” и мащабно освежаване на състава
Коментари Харесай

10 играчи на Барса чакат на изхода

В Барселона възнамеряват сериозна “чистка” и огромно ободряване на състава през лятото. След шокиращата загуба с 0:4 от Ливърпул на “Анфийлд” и отпадането от Шампионската лига, каталунците евентуално ще се разделят с огромен брой играчи, като испанското издание AS показва цели 10 имена.

МУРИЙО + БОАТЕНГ

Първите, които ще си тръгнат от “Камп Ноу” са пристигналите чартърен в отбора за 6 месеца Жейсон Мурийо (защитник) и Кевин-Принс Боатенг (халф). Те ще се завърнат надлежно във Валенсия и Сасуоло, които имат спортните им права.

ВЕРМАЛЕН

Още един футболист, който съвсем несъмнено ще се раздели с “лос кулес” през лятото е Томас Вермален. Белгийският централен защитник се показва добре, когато получи късмет за изява, само че прекомерно постоянно е контузен и това го изключва като регулярна алтернатива. Договорът на Вермален с Барса изтича това лято и надали ще бъде възобновен.

СИЛЕСЕН

Холандският вратар Яспер Силесен също може да не е част от състава на испанския първенец от новия сезон. Стражът се показва добре, когато застане под рамката, само че това се случва прекомерно рядко, защото титулярният вратар Марк-Андре тер Стеген на този стадий е незаместим. Това лимитира възможностите за изява на Силесен, който се появява нормално в мачове за Купата на краля. Според AS обаче каталунците не са склонни просто да “подарят” Силесен на различен тим и ще желаят към 30 милиона евро от възможните купувачи.

КОУТИНЬО

Намирането на подобаващ покупател за Филипе Коутиньо ще бъде един от целите на Барселона това лято. Колебливите му изяви на терена в композиция с неособено топлите му връзки с почитателите евентуално го вършат сериозен претендент за произлязъл трансфер. Най-вероятният сюжет е завръщане на бразилеца в Премиър Лийг, само че се счита, че от Барса ще желаят 100 милиона евро за играча.

ЮМТИТИ

Следващото име в листата с непотребните за новия сезон футболисти е международният първенец с Франция Самюел Юмтити. Централният бранител пропусна мачове поради травми този сезон, а също така последователно бе преместен от стартовия състав на Барса от сънародника си Клеман Лангле. Евентуалното привличанен а младата звезда на Аякс Матайс де Лихт единствено би усложнила в допълнение обстановката за Юмтити. От AS означават още, че е допустимо Барса да се раздели и с Жан-Клер Тодибо, само че в случай че това се случи, то ще става дума само за отдаване чартърен, с цел да може младокът да натрупа опит.

МАЛКОМ

Бразилското крило Малком също може да не е част от състава на каталунците през новия сезон, в случай че в офисите на клуба постъпи примамлива оферта за него. “Лос кулес” го купиха от Бордо преди година за 41 милиона евро и ще желаят най-малко 35 милиона, с цел да го продадат.

РАКИТИЧ

Интересна е и обстановката с Иван Ракитич. Сребърният медалист от Мондиал 2018 с Хърватия е един от играчите, на които актуалният ментор на Барса Ернесто Валверде разчита най-вече. Много е евентуално обаче Барса да има нов треньор от новия сезон, а това би означавало и съвсем сигурна разлъка с Ракитич. Халфът е на 31 години и желанието за налагането на по-млади футболисти може да значи завършек на кариерата на Ракитич на “Камп Ноу”.

РАФИНЯ

Рафиня Алкантара е още един футболист, който със статут на продаваем, без значение дали става дума за непрекъснат трансфер или преотстъпване. Договорът на халфа с клуба изтича през лятото на 2020 година и от Барселона евентуално избират да го продадат това лято, с цел да не позволен той да си тръгне без пари година по-късно. Миналата година Барса искаше 30 милиона евро за него, само че след травмата му този сезон, желаната сума може би ще е по-ниска.

ДЕНИС СУАРЕС

Ситуацията с Денис Суарес също е забавна, защото той неотдавна се завърна на “Камп Ноу” от Арсенал, където игра чартърен, само че се контузи. Суарес е навън до края на сезона, а дали ще остане в Барселона през новия сезон, е рано да се каже. Желанието на Барса евентуално ще е той да бъде продаден, само че първо би трябвало играчът да се възвърне изцяло от контузията. Възможен е вид каталунците да опитат да го дадат чартърен на различен тим за още един сезон, защото контрактът му изтича през 2021 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР