В Банско ще бъде създаден Музей на планината и хората,

...
В Банско ще бъде създаден Музей на планината и хората,
Коментари Харесай

Създават Музей на планината и хората в Банско

В Банско ще бъде основан Музей на планината и хората, а бъдещата реализация е част от Стратегия на Община Банско за дейно локално развиване в партньорство с локалната общественост, гражданските структури и бизнеса, оповестиха от Общината.

Стратегията е утвърдена на последната сесия на Общински съвет-Банско. Времевата рамка е от 2021 го 2027 година и е създадена по линия на план " Растеж посредством активизиране на локалния капацитет - ГАЛОП " на Националното съдружие на общините в Република България и Норвежката асоциация на локалните управляващи.

Община Банско е определена за пилотна община с водещ сътрудник локалната власт в съдействие със структурите на гражданското общество.

Музеят на планината и хората е част от създадения бизнес проект на тактиката и в него ще бъдат показани обичайни занаяти, развиване на културно-фестивалния туризъм и поощряване на заетостта и общественото включване.

По плана ще бъде закупена и съвременна преносима сцена с нужните озвучителни и осветителни системи за развиване на културния и фестивалния туризъм в планинската община.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР