В Банско големият наплив от пациенти е при доктор Георги

...
В Банско големият наплив от пациенти е при доктор Георги
Коментари Харесай

Лекарство, регулиращо холестерола, изчезна от аптеките frognews.bg

В Банско огромният напор от пациенти е при лекар Георги Кушлев. От няколко дни насам на пациентите си той няма по какъв начин да изпише лекарството за холестерол, тъй като знае, че в аптеките го няма.

 

Доктор Кушлев е измислил различен вид. Предписва други два препарата, които съдържат съставките на изчезналия. Същия съвет дават и в аптеките. При фармацевта Цецка Джабирова лекарството го няма.

 

„ Доставките на доста медикаменти са безусловно нередовни, само че всяко едно лекарство може да се размени ”, споделя тя.

 

От Изпълнителната организация по медикаменти обясниха, че през януари е постъпила информация от представителя на производителя в България, който е предизвестил за задаващия се дефицит.

 

„ Има индустриални усложнения още веднъж на европейско равнище, свързани с обезпечаване на дейната субстанция, която се употребява при производството на лекарствения артикул. Към момента към момента не може да се ангажират с съответен период, заради това се стига и до привършване на наличните в страната количества ”, съобщи Богдан Кирилов, изпълнителен шеф на Агенцията.

 

Експертите поучават всеки пациент да се съветва с лекуващия си доктор,
Всичко за Вашата сватба
с цел да се преценя деликатно кое е най-подходящото различно лекуване. Кога доставките на изчезналия препарат ще бъдат обновени към този момент не е ясно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg