В Банско беше даден старт на 22-рото издание на Международния

...
В Банско беше даден старт на 22-рото издание на Международния
Коментари Харесай

В Банско откриха официално Международния фестивал на планинарското и екстремно кино

В Банско беше даден старт на 22-рото издание на Международния фестивал на планинарското и рисково кино. От 22 до 26 ноември, публиката ще може да гледа 85 кино министър председатели на създатели от 39 страни, а във фестивалната стратегия са включени мотивационни лекции, изложения, интензивности и стратегия за децата.
Кметът на Банско Стойчо Баненски приветства участниците и гостите на фестивала. Той благодари на уредниците за тяхната упорита работа за провеждането на форума, който обогатява културния календар на града и прави Банско разпознаваемо име на европейските и международни кинофестивали.
Искам да споделя с Вас, че слоганът на фестивала тази година ми подхожда изключително доста – „ Свободен дух, без граници! " Аз също имам разбирането, че човек самичък слага граници на фантазиите и упоритостите си. А когато духът е свободен, тогава и хоризонтите са далечни, съобщи кметът на Банско.
Директорът на фестивала Натали Петрова показа програмата на 22-то му издание, която още веднъж е впечатляваща. Присъстващите на церемонията по разкриване на фестивала в огромния салон на читалище „ Никола Вапцаров " бяха сюрпризирани от появяването на сцената на трима планински спасители Наско Уков с куче Норд, Любен Джолев с куче Нико и Благой Максимов с куче Хера. Те споделиха опита си за работа на терен и дадоха своите рекомендации за държание в планината.
Участниците и гостите на фестивала бяха поздравени с авторски произведения на музиканта Николай Иванов-ОМ и от осъществявания на деца от читалищните школи в Банско.
Прожекциите на филмите са в 3 зали - в Туристическия информативен център и читалище „ Никола Вапцаров ". Филмите, на тематика алпинизъм, катерене, колоездене, пътешествия, завършения, парапланеризъм, рискови ски и сноуборд, спелеология, просвета на планинарските нации и други, ще бъдат оценени от интернационално жури в 9 категории на конкурсната стратегия.
Входът на изложбите и прожекциите е свободен.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР