В българското Народно събрание всяка следваща реколта е по-зле от

...
В българското Народно събрание всяка следваща реколта е по-зле от
Коментари Харесай

Как да съм депутат и да не ми личи , че съм прост

В българското Народно заседание всяка последваща годишна продукция е по-зле от предходната. Доказаха го още веднъж родните депутати в четвъртък, когато в извършения по сладкодумство. Но като не ти е писано да го умееш красноречието, просто се излагаш. Говориш нелепости и всеки може да види какъв брой ти е умственият багаж.
Повод за стана декларация на ГЕРБ, обвързвана с задържан брат на червен народен представител, който има ефикасна присъда за управление на незаконна група за изнудване и закани. ГЕРБ, като едни блюстители на морала, призовали Българска социалистическа партия още през 2017 година да отдръпна този народен представител. Спорно е да се каже до каква степен човек би трябвало да е виновен за своя пълновръстен и вненяем брат, само че политически видяно, ГЕРБ са прави.
Българска социалистическа партия обаче окачестви това като фашизъм. Разбира се, да се върнем на играта " комунисти против фашисти " е най-удобният вид, когато идват избори и за електората е значимо да се ориентира. Това най-лесно става по тази прастара ос. Тя се оказа по-държелива от въведената през 1990 разграничителна линия леви - десни.
Изненадващо най-засегнат от фразата " фашистки обичаи " се оказа Вежди Рашидов. За него очевидно е въпрос на чест, от която хабер си няма.
После Българска социалистическа партия върна топката към Караянчева с фразата " Обаждате се от горната страна като в селска механа ". Така Таско Ерменков се скара на председателката, тъй като прекъсвала сътрудниците му, като назова воденето на съвещанието " диктат ".
 Депутатите трансформират Закона за ограниченията против изпирането на пари Депутатите трансформират Закона за ограниченията против изпирането на пари
Два законопроекта влизат в дневния ред на депутатите през първото за седмицата пленарно съвещание, съобщи БГНЕС. Парламентът ще обсъд...
В елегантно-популистки жанр, концентриращ цялото ѝ знание за политиката, Караянчева отговори: " Българските жители ще преценяват дали сме нездравословни или не, дано не изземване функционалностите. Вие обичате да говорите от името на жителите, да оставим на 4 април те да решат ".
Всъщност, най-голямата подигравка на този парламент не е, че ръководителят би трябвало да вкарва ред, подобаващ на правилника, а че ръководителят е Цвета Караянчева. Какъв човек би трябвало да си, с цел да останеш на този пост след квалификациите от личния си водач?
В пантеона на интелектуалните титани паралелно с нея е и Валери Симеонов. В отговор на репликите, отправяни от депутатите от място, от Движение за права и свободи. Е не можаха тия депутати да запомнят, че Симеонов се нервира от шума! Та Кълков падна жертва на тази строга глоба, само че не стана ясно за какво. Видя се обаче, че Симеонов малко се пообърка - в началото лепна наказването на Иван Ченчев от Българска социалистическа партия. С тези маски е елементарно да се обърка човек, по този начин е. Ето за какво Павката Шопов си заставам за следващ път без маска в залата с аргумента, че по закон Народното събрание не е обществено пространство и той не е задължен да поставя маска. Ами да, Волен въобще не липсва, има си Шопов, който поддържа шоу програмата.
Своите пет стотинки към даде и Марешки, който доложи, че до момента в който " циркаджиите от Българска социалистическа партия се изричат ", Георги Гьоков приказвал на " ма " на депутатка от " Воля ".
Апропо, на стенографите и на квесторите дали им дават кисело мляко или някакви нездравословни? Защото човек, колкото и да е глупакоустойчив, може съществено да си повреди здравето, слушайки българските депутати.
 Регламентираха по какъв начин ще се проверява основният прокурор Регламентираха по какъв начин ще се проверява основният прокурор
Парламентът сътвори фигура на обвинител, който да дава отговор по следствието на основния прокурор. „ За “ текста гласоподаваха 83...
Не са доста методите да не ти проличава какъв брой си елементарен, когато би трябвало да дебатираш законопроекти и да приказваш обществено.
Единият е да се скриеш доста добре и усърдно да избягваш каквато и да било връзка. Да сведеш изявите си до най-малко. Има някои хитреци, които си мълчат по време на целия си мандат и по този начин си икономисват срама.
Другият вид е да назубриш изречения от рода на " Засрамете се, хората ви слушат и няма да ви изберат отново " и да ги произнасяш със съответния самоувереност във всяка една обстановка.
Третият вид е. Този е най-реалистичен, съдейки по това, което имаме като министър председател, а и по това, което имаме като министри. Свиквайки с прозрения от рода на " Пунта Мара ", вървим към светли съдбини, където те са елементарни, ние сме елементарни и по тази причина си се поносим.
Автор: Евелина Гечева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР