В Българския музей-резерват в Казан се провежда традиционната арт-експозиция „Волжка

...
В Българския музей-резерват в Казан се провежда традиционната арт-експозиция „Волжка
Коментари Харесай

Арт-експозиция „Волжка България - територия на света" в Българския музей в Казан

В Българския музей-резерват в Казан се организира обичайна арт-експозиция „ Волжка България - територия на света ", съобщи „ Татар-информ ", представен от „ Фокус ".

От пресслужбата на музея-резерват оповестиха, че уредник на мероприятието е Съюза на художниците на Република Татарстан, с поддръжката на Министерството на културата на републиката. Четвъртата по ред арт-експозиция е отдадена на Годината на екологията в Русия.

Първата галерия през 2014 година е била на републиканско равнище и е носила името: „ Болгар. Мит и Реалност ". После планът придобива междурегионален темперамент. Темата на идната арт-експозиция от 2015 година е била дефинирана като „ Болгар. Гласът на Земята ", а 2016-а е била отдадена на българския стихотворец и мъдрец Кул Гали и се е казвала „ Луната и Слънцето на Юсуф Прекрасни ".

Тази година ревюто е интернационално, а измежду участниците в плана са художници от България, Унгария, Крим, Башкортостан и Татарстан.

Творците са почнали да работят в Българския музей-резерват на 21 юли и ще завършат работата си през днешния ден (30.07). В края на мероприятието ще бъдат изложени творбите им.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР