В българската политика в последните години не избираш между добро

...
В българската политика в последните години не избираш между добро
Коментари Харесай

Станислав Балабанов: В българската политика избираш между лошо и по-малко лошо

В българската политика в последните години не избираш сред положително и зло, а сред неприятно и по-малко неприятно в последна сметка. Това разяснява в " Денят стартира " на Българска национална телевизия Станислав Балабанов - зам.председател на парламентарната група на " ИТН ".


Българска национална телевизия: Вие от кои сте?
- Хората ще преценяват и ще го кажат след няколко седмици. Ние направихме всичко допустимо, с цел да отстояваме пътя на истината. Въпреки компликациите, вървяхме по пореден път и каквото казвахме по време на акция, удържахме на думата си. Надявам се на изборите през октомври хората да имат опцията да избират сред разпада и разсъдъка. Има Такъв Народ е извънредно здрава и хомогенна. "

Балабанов изясни, че при третия мандат, връчен на Има Такъв Народ за сформиране на държавно управление " Демократична България " са били подготвени да създадат коалиция с Има Такъв Народ.
" Сега към този момент щеше да има постоянно държавно управление без Борисов и Пеевски. Имаше разнообразни партии, които взеха решение да се обединят, единствено и единствено да бъдат изолирани тези, против които непрекъснато обществото е недоволно. Залог бяха антикорупционна промяна, правосъдна промяна, познайте кой сподели, че му се върви на избори - Кирил Петков.

 

Българска национална телевизия: Кирил Петков ще бъде по-късно в нашето студио и ще го попитаме за това.
- Не имам вяра да ви отговори, тъй като той е " другар на истината ", в кавички ", сподели Станислав балабанов.
Според него отговорност за рецесията носят тези, които " 1 година управляваха с моделът, против който обществото се надигна, по тази причина сме изпаднали в тази институционална и законодателна рецесия ".
Зам.-председателят на ПГ на Има Такъв Народ разяснява, че разцеплението в Движение за права и свободи не е проблем на обществото, а е вътрешно-партиен проблем.
" Писна ми да чувам в студията какво става в Движение за права и свободи. Това е вътрешно-партиен проблем на водачи, които в годините, в случай че би трябвало да гледаш сред единия и другия - няма по-добър от двамата. В последна сметка обществото чака решение. И Има Такъв Народ сподели на всички по какъв начин могат да се водят диалози с експертиза и цели и ви давам елементарен факт. Всички политически обединения пристигнаха на тези диалози в 50-ия парламент и споделиха - вашите законопроекти са страхотни. Ама те бяха на масата да се случат още в този момент. "

Балабанов акцентира, че " ИТН " са подготвени да ръководят.


" Българска национална телевизия: След изборите готвите ли се да управлявате?

- Разбира се, в последна сметка към този момент имаме задоволително опит и задоволително експертиза. Ниската изборна интензивност малко е в кавички, в случай че се изчистят всички тези проблеми в един постоянен парламент с постоянно държавно управление и се пипне Изборния кодекс, ще видите, че изборната интензивност не е толкоз ниска. "
" Държавата тотално отсъства към днешна дата, само че това е композиция от неразбраната от останалите политици страст на българските жители, от политическата непросветеност на водачите на останалите партии, его, подмолни сделки, партийни ползи, стопански ползи. Всичко това в цялост, хвърляйки страната на избори, по-скоро задоволяваше персоналните облаги в целия този интервал от време. В последна сметка - нещата са такива, каквито са, не би трябвало да съжаляваме или да се оплакваме за нещо, а да търсим решенията ", счита депутатът.

Относно позицията на Има Такъв Народ към влизането на България в еврозоната, депутатът изясни:
" Резерви към еврото нямаме, България е хубаво да влезе в еврозоната, само че когато е подготвена финансово и стопански. България обаче към момента не е подготвена за еврозоната. “

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР