В българската политическа система цари абсолютно лицемерие, каза Станислав Балабанов

...
В българската политическа система цари абсолютно лицемерие, каза Станислав Балабанов
Коментари Харесай

ИТН с декларация към кабинета: Оставка, неможачи!

" В българската политическа система царува безусловно двуличие, сподели Станислав Балабанов в декларация от името на партията на Слави Трифонов. " Ето там на първия ред - тъй като в този момент го няма, само че нормално стои, емблематичният образец за политическо двуличие и той се споделя Христо Иванов ", съобщи той. По думите му " това не е определение или засегнатост, това е безспорен факт ".

Балабанов уточни изказване на Христо Иванов ( " Продължаваме промяната-Демократична България " ) отпреди три години пред уеб страницата OFFNews, в което декларира, че освен няма да ръководят дружно с Борисов и ГЕРБ, а им следва дълга битка, битка не за власт, а за ориста на нашата народна власт и за сърцето на българската държавност.

" Някой мислят, че сме толкоз тъпи да създадем коалиция с ГЕРБ, ние не просто бомбардираме Борисов с гръмки епитети и го плашим с героични пози, ние подхващаме съответни институционални дейности против него и корупционната база на неговото ръководство. Нашата цел не е просто да го свалим от поста, а да създадем невероятно връщането му във властта ", цитира Балабанов думи на Иванов.

" Наистина Христо Иванов одобри съответни институционални ограничения против Бойко Борисов - направи го съдружен сътрудник, а ГЕРБ в този момент имат министри в настоящето държавно управление ", разяснява депутатът от Има Такъв Народ. " Мога да кажа, че даже надмина себе си и направи и Движение за права и свободи съдружен сътрудник, а индивидът в листата " Магнитски " господин Делян Пеевски - собствен сподвижник, гуру, шеф и парламентарен сътрудник ", съобщи Балабанов, представен от Българска телеграфна агенция.

Тъжното, съгласно него, е, че на тази база в страната всекидневно се случват нездравословни и рискови антибългарски политики. Той попита по какъв начин е допустимо, до момента в който двама български моряци са похитени от хутите, министърът на защитата Тагарев да излиза в народен ефир и да декларира, че България е подготвена да се включи в бойната интервенция в Червено море, а министър-председателят Денков да прави изказвания в народен ефир, за които външно министерство да изяснява на роднините на българските моряци, че се е изказал неопитен и е споделил погрешни неща.

Балабанов приключи декларацията с думите: " Оставка, неможачи ", като посочи, че употребява откъс на Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС). Той означи, че номинацията на Атанасова за арбитър в Конституционния съд е издигната персонално и от въпросния Христо Иванов, като означи, че преди три години в пост във Facebook Иванов е коментирал, че Десислава Атанасова да е ръководител на конституционна комисия, е естествено продължение на фарса " ГЕРБ написа нова конституция ".

Декларация от парламентарната естрада прочетоха и от " Възраждане ". Лидерът на партията Костадин Костадинов се разгласи против желанията на ръководещите, по думите му, да изхвърлят от просветителната система всички текстове в българските учебници, в които се показва благодарност към Русия за освобождението ни от османско господство. Той цитира стихотворения от Иван Вазов и думи на капитан Петко Войвода и Георги Бенковски от " Записки по българските въстания ". А поради реплики от залата от депутати от ПП-ДБ за просрочено време при четене на декларацията, Костадинов съобщи: 

" Без значение какво сега имаме ние към сегашния миг като политически визии. Това е срам. Позор за представителите на една част от сякаш демократичната общественост в България ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР