В българската икономика като основни по-рискови сектори могат да бъдат

...
В българската икономика като основни по-рискови сектори могат да бъдат
Коментари Харесай

Експерт: Транспорта и строителството са най-рисковите сектори за България в момента

В българската стопанска система като съществени по-рискови браншове могат да бъдат посочени транспортният и строителният. Като цяло измежду забележителните опасности за Европа сега са усилването на някои протекционистични ограничения на политическа основа.

На това мнение е шефът на " Кофас България " Милена Виденова.

От друга страна тя показва, че по отношение на останалите страни в Централна и Източна Европа страната ни се показва добре.

" За момента България е в добра позиция - индикаторите ѝ за растеж са измежду най-високите в страните от Централна и Източна Европа ", споделя тя в изявление за BloombergTV България.

Според оценката на специалиста дефицитът на работна ръка на пазара на труда също основава опасности, които не би трябвало да бъдат подценявани.

" Смятането на резултати без цялостната картина не е задоволително. Човешкият фактор е от изключителна значимост при оценяването на дадена обстановка и рисковете в нея ", добавя тя.

По отношение на интернационалната търговия Виденова разяснява, че от основно значение през 2019 година ще бъде това, което ще се случи с Брекзит.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР