В българската делегация в ЕНП имаме подозрения, че полицията също

...
В българската делегация в ЕНП имаме подозрения, че полицията също
Коментари Харесай

Андрей Новаков: В българската делегация в ЕНП имаме подозрения, че полицията също е допринесла да се случи инцидентът с българина в Скопие

В българската делегация в ЕНП имаме съмнения, че полицията също е допринесла да се случи случаят с българина в Скопие. Част от колоната от коли с български почитатели е била отклонена през квартал, в който са били причакани и са станали обект на експанзия. Това разяснява в ефира на NOVA евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.

" Виждаме нещо напълно закономерно – езикът на омразата, когато продължи задоволително дълго, се трансформира в дейности от ненавист. Искам да кажа на всички виновни публични лица в РСМ, е че в тази постройка (на Европарламента) ще влизат единствено като посетителска група, до момента в който такива неща не престават да се случват с българи в Северна Македония ", акцентира той.

Външният министър на РСМ Буяр Османи прикани да не се вършат заключения от случилото се и че става въпрос за свада сред футболни агитки, а не толкоз за език на омразата. Новаков отвърна, че случаят се е случил преди мача и не наподобява на нормалните футболни спречквания.

" В Македония евентуално е имало десетки мачове през последните няколко месеца. Такива неща не са се случвали с никой различен тим на никоя друга страна. Случи се тъкмо с българските почитатели, тъкмо в Северна Македония ", добави евродепутатът.

Според него в РСМ пораства второ потомство от хора, които искрено ненавиждат България. " И по този метод няма по какъв начин да продължат напред ", безапелационен е Новаков. И добави: " Усещането е, че експанзията се ускорява. Абсолютно необяснимо за мен, защото България недвусмислено сподели, че бъдещето на РСМ е в Европейски Съюз ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР