В Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) днес, 05.09.2019

...
В Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) днес, 05.09.2019
Коментари Харесай

БАБХ и свиневъдите на едно мнение: Клането помогна!

В Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) през днешния ден, 05.09.2019 година, се организира среща сред специалисти от организацията и представители на свиневъдния отрасъл. Представена беше настоящата епизоотична обстановка, дискутира се разликата при наложените ограничения в другите зони на страната според от проявлението на Африканската чума по свинете (АЧС). Обсъдено бе и възможното бъдещо развиване на болестта.

Присъстващите реализираха единодушие, че ограниченията дават търсения резултат по повод броя на засегнатите ферми. Като мярка с най-силен противоепизоотичен резултат бе посочено доброволното кръвопролитие на животните в обекти без биосигурност. Във връзка с огнищата на АЧС в Шуменско за следващ път бе изработен изводът, че в актуалната обстановка развъждането на прасета при пасищни условия е пагубно.

Към момента има най-голяма нужда от разграничаване при клането на свинете според от зоната, от която произлизат. По тази причина предпочитано ще се работи за предоставяне на задоволително здравни гаранции с оглед понижаване на инфектираните зони, повдигане на възбрани и търговски бариери, и излекуване на бранша.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР