В България заетите в сектор туризъм са 296 хил., предстоят

...
В България заетите в сектор туризъм са 296 хил., предстоят
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: Предстоят сериозни съкращения в сектор туризъм

В България заетите в бранш туризъм са 296 хиляди, предстоят съществени съкращения. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова по време на съвещанието на Комисията по икономическа политика и туризъм, представена от „ Фокус “.

„ В невиждано тежка обстановка се намира туризма. За страдание в международен мащаб. Ситуацията е такава освен в България. Навсякъде са прекратени пътуванията. Има извънреден спад също и на декларираните полети, които обслужват надлежно както България и българските летища, по този начин и другите страни. Има невиждано редуциране на слотове, на дестинации, на личен състав по самолетните компании “, посочи отрасловият министър.
Срещу разпространяването на COVID-19: Забраняват се туристическите действия до 13 април Летният туристически сезон е под въпрос, чакат се банкрути в бранша
По думите ѝ се чака към 25% спад на интернационалните пътувания, в случай че разпространяването на болестта продължи повече от два-три месеца. Тя добави, че към днешна дата 73-ма са българите, които би трябвало да се приберат от екскурзии.

„ Надявам се да няма такива безотговорни хора, които при тази интернационална рецесия и при тази обстановка да провеждат екскурзии в чужбина и по-късно ние да се чудим по какъв начин да прибираме нашите съграждани назад в страната. Апелирам към тези български жители, които към момента не схващат обстановката и желаят някъде да провеждат свое пътешестване, в действителност да не го вършат, тъй като никой не може да предвижда по какъв начин ще се развият събитията на следващия ден или другата седмица, с цел да може да реагираме съответно “, разяснява Ангелкова.

Министърът на туризма съобщи, че до през вчерашния ден 483 български жители са били на екскурзия в чужбина, всички са се прибрали сполучливо.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР