В България всички неваксинирани срещу ще се заразят през следващите

...
В България всички неваксинирани срещу ще се заразят през следващите
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев: Всички неваксинирани ще се заразят до месеци, преболедувалите COVID-19 през миналата година не са защитени

В България всички неимунизирани против ще се заразят през идващите месеци заради спецификата на Делта разновидността. Това предвижда българският академик доктор Аспарух Илиев, който завежда лаборатория към университета в Берн.

" Скоростта на повишаване на броя заболели и умрелите от Ковид не приказва за никакъв таван. Приказките, че всички са го изкарали предходната зима безсимптомно, са явни нелепости на некадърни егомани. " - написа ученият в профила си във Facebook.

Той акцентира, че и че към този момент е следил няколко случая на наново заразяване.

" 2-4% смъртност, 40% с трайни увреждания най-малко за 6 месеца след преболедуване - уморяемост, главоболие, бодърствуване, задъхване. Вариантите са два - преболедуване с опасности или имунизация. Трети вид с Делта няма. " - предизвестява доктор Аспарух Илиев.
свързани новини8112на 01.10.20213826на 27.09.2021
Той отбелязва, че няма изгледи четвъртата вълна скоро да затихне, а болничната система към този момент не може да поема съответно болните.

" Независимо какви кревати се разкриват на хартия - без задоволително личен състав интензивното легло не е в действителност интензивно, а хотел с О2. " - разяснява ученият.

" Президентът, министър председателят и мин. на опазването на здравето си клатят краката. От десетилетия непрестанно ръководството е в ръцете на безотговорни хора, а обществото припомня на младеж с прилив на хормони - извънредно несъответстващ, единствено нощни заведения и секс са му в главата. " - обобщава доктор Илиев.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР