В България все още текат интензивни процеси, що се касае

...
В България все още текат интензивни процеси, що се касае
Коментари Харесай

Процесите в енергетиката могат да свалят правителството, смята политолог

„ В България към момента текат интензивни процеси, що се касае до трансформацията на нашия енергиен бранш. Тези процеси сигурно са способни да смъкват държавното управление от власт. Това е по този начин, тъй като проблемите в този бранш са наслагани с години, даже десетилетия. “

Това предвижда политологът Иван-Асен Иванов по отношение на поръчката на „ Възраждане “ за избор на съмнение към държавното управление.

Поради тази причина има възможност актуалната управническа настройка да не издържи един сходен избор на съмнение, разясни той.

 
Със сигурност „ Възраждане “ знаят това и посредством този стратегически ход се пробват да разклатят една власт, която въпреки и да има голям брой дефекти, по метода, по който е образувана, тя изначално съставлява по-скоро проевропейските и пронатовски ползи на България, в сравнение с тези, които пази „ Възраждане “.
Ако има разлюляване на актуалната така наречен сглобка, тя ще пристигна от депутати от ГЕРБ, които решат да отдръпват своята поддръжка, счита политологът.

 
Чувахме Борисов неколкократно да декларира, че неговата поддръжка не е безспорна и той е подготвен да я снеме във всеки миг. За жал, в медийното пространство се тиражират много негови изявления, които не дават отговор на един естествен съдружен метод на диалог сред политически сътрудници, най-малко в актуалната обстановка. От подобен вид импулсивно държание напълно умерено можем да чакаме и избор в зала, който да бъде не в полза на актуалното държавно управление.
Според Иванов обаче по-вероятно е ГЕРБ да се въздържат да смъкват държавното управление тъкмо в този момент, тъй като знаят, че вероятността да се сътвори някаква настройка, която да е по-благоприятна по отношение на тях, е дребна. А и надали могат да оправдаят това пред техните гласоподаватели, добавя той.

„ Цялата обстановка по отношение на българския енергиен бранш, която сега се разиграва, показва едно нещо: че България е трагично неподготвена за зелената промяна, която се случва на европейско равнище “, безапелационен е политологът.

 
България като страна членка на Европейски Съюз е поела законови задължения да трансформира изяло своя енергиен бранш до въглеродна индиферентност. България още през 2021 година, приемайки Европейския закон за климата, е поела ангажимент, че до 20250 година нашата стопанска система ще бъде въглеродно неутрална и ние ще произвеждаме нулеви чисти въглеродни излъчвания. Тези цели са импортирани в рамка до 2030 година въглеродните излъчвания да бъдат понижени с 55%.
Ако нашата страна не е способна - за следващ път в историята ни – да се оправи изпреварващо с нужните условия, с цел да можем да създаден един постоянен енергиен преход, в случай че ние изпуснем този късмет, тогава българските политици ще носят една поколенческа тежест, която доста мъчно ще успеем да отметнем в бъдеще, уверен е Иванов.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР