В България все още няма подходящи пожарогасители за електрическите автомобили,

...
В България все още няма подходящи пожарогасители за електрическите автомобили,
Коментари Харесай

В България все още няма подходящи пожарогасители за електромобилите

В България към момента няма подобаващи пожарогасители за електрическите коли, съобщи кореспондент на БНР.

Съгласно Закона за придвижване по пътищата обаче, всяко движещо се по пътя 3- и 4-колесно моторно транспортно средство би трябвало да бъде оборудвано с пожарогасител.

Само за предходната година пожарите от самозапалване на коли са над 1700, като изгорелите транспортни леки средства са над 900, 59 микробуса и рейсове също са унищожени от огъня. Двадесет % от пожарите са зародили в купето, а най-честото възпламеняване е в мотора.

Страната обаче няма подобаващи пожарогасители, които могат да оказват помощ при възпламеняване на електрически коли, споделя Тошко Бързилов, основен специалист от Държавната организация Безопасно придвижване по пътищата. Причината:

" Изискват се на първо място специфични субстанции, които да не организират електрическия ток. И второто нещо е да не встъпват в реакция с алкалните метали, които се употребяват в батериите. "

Той уточни, че сега в България има единични бройки, само че към момента нямаме всеобщо на пазара такива пожарогасители, които са тези коли.

Самите производители на електрически автомобили категорично би трябвало да посочат вида пожарогасител, подобаващ за потреблението му, " тъй като тази група коли са с друга структура, разнообразни детайли, разнообразни акумулатори - някои са с литиево-йонни, другите са с алкални, други са кондензаторните, зависи всичко това от самия производител какъв вид ще предложи ", сподели Бързилов.

Вече има случай и на изгорели електрически коли и у нас.

" Миналата година имахме подобен случай, доколкото знам във Варна, изгорен е на стоянка изцяло. "
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР