В България целият дебат за разходите, свързани с климата, минават

...
В България целият дебат за разходите, свързани с климата, минават
Коментари Харесай

Готови ли са малките и средни предприятия за климатичните рискове

" В България целият спор за разноските, свързани с климата, минават през понятието оперативна активност и справяне с ежедневните проблеми и индустриалните процеси ", споделя Силвия Тодорова, шеф на Центъра " Предприемачество " към Българската стопанска камара. Според нея една част от предприятията имат подготвеност и интегрират оправянето с климатичните промени. Други нямат такива проекти. А правят разнообразни действия, които противодействат и облекчават климатичните промени.

Д-р инж. Ваня Кьосева, началник на катедра " Инженерна екология " в Химикотехнологичния и металургичен университет в София, споделя, че има нови специалности, които поучават компаниите.

Нина Колчакова от Асоциацията на застрахователите изяснява, че компаниите подценяват риска за бизнеса им, провокирани от климатичните промени. Това се случва изключително със земеделските стопани. Колчакова споделя, че въпросът за застраховането ще минава занапред и през дебата за климатичните промени. " Нужно е образование в това население, че то дава отговор за имуществото си? ", споделя тя.  " Разрушенията са големи и ще си тънем в опустошения, които няма да има кой да възвърне, в случай че разчитаме на държавния бюджет да покрива вредите ". Бизнеси ще банкрутират заради естествени бедствия, които не са могли да възстановят, което се случва.



Национална тактика за акомодация към изменението на климата, призната през 2019-та година, изрежда серия опасности пред бизнеса. Като потребността от достъп до вода, по-високи разноски за транспортната инфраструктура и употребата ѝ. Което да докара до евентуални загуби на контракти и клиенти. По-малко квалифицираните ще са по-уязвими, напомня документът. Но и добавя, че изменящият се климат съставлява освен опасност за икономическите действия, само че и опция за нови бизнес и вложения. 

Участници:
Фермерът Александър Дегянски от Румъния, възложен от Clara Iancu, journalist, Radio Romania Antena Satelor
Инж. Ваня Кьосева - началник на катедра " Инженерна екология " в Химикотехнологичния и металургичен университет в София
Нина Колчакова, общоприет секретар на Асоциацията на застрахователите



Подкастите от поредицата " Green Deal " са наличие, предоставено от, която се състои от 13 водещи медийни оператори в Европейския съюз. Съдържанието е продуцирано от БНР и доближава до вас с помощта на партньорството с Dir.bg.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР