В България трябва да се спазват решенията на съда, но

...
В България трябва да се спазват решенията на съда, но
Коментари Харесай

Главният архитект показа решимост да не пусне небостъргач в Стрелбище

В България би трябвало да се съблюдават решенията на съда, само че в съответния случай това правосъдно решение е в спор с други закони. Въпросът не е в сумата, а в правилото . Това съобщи основният проектант на София Здравко Здравков по тематиката с неистовия напън на строителната компания НИКМИ да получи зелена светлина за градеж на 43-44-етажен небостъргач на ъгъла на булевардите " Петко Тодоров " и " България ", в столичния квартал " Стрелбище ".
Главният проектант уточни като тъничък миг в тази ситуация вмененото му от Върховен административен съд обвързване да даде позволение за старт на процедура за приемане на Подробен организационен проект (ПУП), който е направен от НИКМИ и който разрешава безкрайно високо строителство, тъй като парцелът се дели на три и има ъглова част, което по член 27 на Закона за устройството на територия (ЗУТ) е допустимо. В парцела има дървета, има техническа инфраструктура, съобщи Здравков пред Нова телевизия за какво не съблюдава решението на Върховен административен съд да стартира процедурата по банкет на ПУП-а на НИКМИ.
Ще апелирам санкцията, а в случай че бъде доказано, ще я платя. Идвам от частния бизнес, мога да си разреша да платя такава санкция. Въпросът тук е в правилата – анулиран Общ организационен проект, а би трябвало да одобря Подробен организационен проект, импортиран две години преди приемането на Общ устройствен план, в който има редица недостатъци , съобщи Здравков, визирайки тъкмо съществуването на разказани 61 дървета в парцела и съществуването на техническа инфраструктура (бел. ред. – да вземем за пример магистрални далекопроводи, настрана наоколо минава трасето на метрото).
Протестиращите в " Стрелбище " могат да разчитат на мен, съпротивлявам се тази градинка да си остане зелена повърхност – тази част от града е предпазена в режим на озеленяване . Считам, че в случай че вложителите проявят задоволително разсъдък и подновим диалозите, можем да намерим решение за различен парцел и тази градинка да бъде непокътната, приключи Здравков по тематиката.
За край основният проектант изрази страдание, че се политизират ремонтите в София - особено за паважа на бул. " Дондуков ".

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР