В България трябва да се изследват масово три групи хора.

...
В България трябва да се изследват масово три групи хора.
Коментари Харесай

Кантарджиев: Хората с пневмония или гърлобол да се тестват за COVID-19

„ В България би трябвало да се изследват всеобщо три групи хора. Всеки, който е с пневмония у нас, би трябвало да бъде тестван. Всяко здравно лице, което има леки прояви, би трябвало да бъде тествано. Всички работещи колективи от нашата стопанска система би трябвало да бъдат тествани. Всеки с хрема, гърлобол би трябвало да си направи проучване. Има задоволително лаборатории за тях “. Това съобщи пред NOVA проф. Тодор Кантарджиев от Националния действен щаб.

„ Щабът още преди месец предизвести, че по Великден ще стартираме да се изкачваме по кривата на разпространяването на болестта. Това е обикновено нещо и мисля, че го посрещаме готови като страна, като общество ", разясни Кантарджиев.

„ Ако три седмици, преди пика, се вземат по-строги ограничения, се понижава височината на този пик с към 70%. Занимаваме се с ковид от доста по-рано. Бяхме подготвили две лаборатории още през февруари. Вече започнаха да се вършат и всеобщо проби на наранени групи. В момента има 22 лаборатории. Бързите проби би трябвало да се вършат, с цел да разберем какъв брой души са били в контакт с инфекцията и какъв брой души са инфектирани сега. Те са две генерации. Първото е с доста ниска интензивност. Сега тези, които се оферират последните седмици, на учредена на злато, са положителни ", изясни професорът. По думите му взетите ограничения работят. Той добави, че за закупуване на проби са дадени един милион лв..

Професорът моли за следващ път софиянци да не пътуват по време на празниците. /tribune.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР