В България тече опасен процес – на бавна делегитимация на

...
В България тече опасен процес – на бавна делегитимация на
Коментари Харесай

„Демократична България“ към „Възраждане“: Политическата намеса в медиите е път към тирания

В България тече рисков развой – на мудна делегитимация на демократичните институции и политическия спор, се споделя в специфична позиция на „ Демократична България “ във връзка абсурда сред водача на „ Възраждане “ Костадин Костадинов и публицисти в пресклуба на Българска телеграфна агенция, в който Костадинов прикани репортерите от " Дневник ", " Медиапул ", " Капитал " и Club Z да изоставен брифинга, с претекста, че се финансират от чужбина. 

„ Вместо непрекъснат журналистически и цивилен надзор върху работата на народните представители и ръководещите, към публиката тече безкраен монолог от джипката или от дивана, излъчват се пропагандни послания в следена среда и измежду недостоен медиен комфорт. Резултатът се вижда: апатични негласуващи жители, поредност от парламентарни рецесии и напредък на обикновения - и рисков — популизъм. Естественото продължение на този развой видяхме през вчерашния ден, когато „ Възраждане “ бойкотираха личната си конференция под претекст, че не им харесват част от присъстващите медии “,се показва в позицията. „ От “Демократична България ” изрично осъждаме сходно неприемливо за политици държание и подсещаме на господин Костадинов и неговите придружители, че политиците и народните представители постоянно дължат на обществото отговори, а разговорът с обществото минава и през медиите “, декларират от обединението, която ще има 20 депутати в 48-ия парламент.  „ Демократична България “ акцентира още, че Българска телеграфна агенция е националната телеграфна организация на България, оповестените в нея събития са отворени за представители на всички медии и никой политик, още по-малко настоящ, не може да има искания кой да му задава въпроси и кой – не. „ Ако като общество позволяваме без реакция сходно тъпчене на демократичните правила, ние сме единствено на крачка от връщането към тоталитарната цензура и властови произвол “, акцентират от „ Демократична България “.

 

Оттам приканват всички политически сили да осъдят дейностите и държанието на „ Възраждане “. Политическата групировка насочва зов и към всички публицисти към взаимност с техните сътрудниците.  " Ограничаването на медии поради рецензии към хора във властта е процедура на тоталитарните режими, която няма и не може да има място в европейска и демократична страна като България ", безапелационни са от „ Демократична България “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР