В България тази нощ пристигнаха 92-ма членове на семейства на

...
В България тази нощ пристигнаха 92-ма членове на семейства на
Коментари Харесай

Гешев посрещна украински магистрати на браздата

В България тази нощ дойдоха 92-ма членове на фамилии на чиновници на правосъдната власт в Украйна. Заради мобилизацията на мъжете в Украйна пътуващите са единствено дами и деца.

Те идват от градове, в които се водят военни дейности и ще бъдат настанени в България в почивна база на прокуратурата, съобщи БНР.

Евакуацията е била проведена в границите на 24 часа, сподели основният прокурор на България Иван Гешев, който беше на границата при Дуранкулак, с цел да посрещне двата рейса от Украйна.

Той уточни, че идващите сами са поискали да дойдат в България.

“С мен се свързаха представители на украинската прокуратура, разговарях с украинския основен прокурор, с други представители на украинската правосъдна власт. Първоначално това беше концепция единствено, на 2 или 3 март, и в събота незабавно се обадиха сутринта и се наложи незабавно да организираме нещата. За по-малко от 24 часа се провежда всичко “, сподели основният прокурор.

Настаняването на идващите е проведено в база на прокуратурата.

Гешев заяви, че е подготвил предложение за даване на две бази на прокуратурата за настаняване на бежанци, което би трябвало да бъде разисквано от пленума на Висшия правосъден съвет.

В тях ще могат да бъдат приютени още към 200 души.

Той разяснява, че е на граничния пункт, тъй като е поел ангажимент към украинските си сътрудници, с които се познават персонално и с които имат положителни колегиални връзки.
ТЕМА преди 4 минути 95 преди 7 минути 256 преди 10 минути 316
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР