В България синът и бившата съпруга на Чемезов, най-добрата приятелка

...
В България синът и бившата съпруга на Чемезов, най-добрата приятелка
Коментари Харесай

Апартаменти на Св.Св. Константин и Елена имат Чемезови: новите варненци

" В България синът и някогашната брачна половинка на Чемезов, най-хубавата другарка на Людмила Путина, имат жилища в комплекс Естрея в Св. св. Константин и Елена, сподели взаимно следствие на  BIRD.BG и оповестената за нежелана в Русия проверяваща медия iStories. Засега няма данни, че България е подхванала дейности за запори на тези активи, макар глобите на Европейския съюз ”, написа bird.bg.

   width=

Ето и останалите благосъстояния на фамилията:

Последните данни за заявен фамилен приход на Чемезови – Сергей и втората му брачна половинка Екатерина Игнатови са от 2014 година и се правят оценка на 60,6 млн.долара. Предишната година са имали по-малко от 30 млн. $.

Докато брачният партньор ръководи най-големите оръжейни и авиационни компании на Русия, както и две от основните й производства на метали, брачната половинка му се оказва подизпълнител на АвтоВАЗ – продуцента на Лада.

Белизката й офшорка Elsamex Enterprises Ltd купува 5,1 % от акциите на  нефтогазовата компания Итера. През 2011 година 4 % са продадени за 70 млн. $, а 2 години по-късно останалият 1,1% също са продадени за незнайна, само че още по-голяма сума. С парите са добити 13,4%  от банката Международный финансовый клуб. Дамата е и притежател на известната верига от 19 московски ресторанта Етаж.

Единият й апартамент в Москва е с повърхност 259 м², плюс гараж-бокс, има пет сектора за вили и още 6,2 хектара и няколко къщи в подмосковното село Акулинино на река Злодейка, на които Чемезов е съсобственик.

Съпругата му е съкооператор, дружно с експрезидента на Роснефт и генералния шеф на Първи канал на съветската телевизия Ернст, както и с ръководителя на апарата на държавното управление Приходко, който към този момент е вицепремиер. Апартаментът е 206 кв.м, само че коства 8 милиона $.

Което е нищо в съпоставяне със цената на жилището й на мястото на някогашния хотел Русия. Той е с 1400 кв.м повърхност и тъй като е ескклузивен с гледка към Кремъл и центъра на центъра на Москва се прави оценка на над 60 млн. $. Чемезов призна за тази благосъстоятелност в изявление за РБК.

 

Според в. Ведомости евентуално семейството има дял в телекома Yota на Сергей Адониев, упоменат нагоре в материала на bird.bg със златния си бг паспорт.

Синът на Чемезов Станислав, който има апартамент в България, е бил в нефтената компания на фамилията Штера, владее 30% от Медфармтехнология, която работи с бюджетни пари. Член е на борда на АвтоВАЗ, началник е на борда на Интербизнесгруп, която посредством застрахователното си сдружение НСГ " пази ” подчинената на баща му Ростех, Оборонцемент, Оборонцемент – Енерго. Със сина на различен путинец Владимир Артяков – Дмитрий, имат огромен хотелски комплекс на съветския бряг на Черно море при Геленджик.

Дъщерята на брачната половинка на Чемезов – Анастасия, пък е съдружничка 50 само че 50 с олигарха – милиардер Михаил Прохоров в лечебно – диагностичен център Креативмед, ситуиран в поликлиниката на ръководената от и.д.татко й Ростех.Снима се в календара на Пирели за 2017 година, като италианската компания има взаимно дружество с Ростех. От 2017 година даата има фармацевтично произвеждане, въпреки и посланик по обучение.

Според данни, оповестени предходната година от Международния журналистически консорциум OOCRP, младата бизнеслейди има офшорки със собствености за съвсем 300 милиона $. Те са 8, като в едната е съсобственик с баба си Людмила. В активите на компанията е вила в испанския супер курорт Марбея и 85-метровата яхта Валери, оценена на 140 000 000 $.

 

Кирил Пламенов

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР