„В България само етническата толерантност, разбирателството между религиите и между

...
„В България само етническата толерантност, разбирателството между религиите и между
Коментари Харесай

Борисов: Етническата толерантност, разбирателството между религиите и между хората могат да изведат държавата напред

„ В България единствено етническата приемливост, разбирателството сред религиите и сред хората могат да изведат страната напред ". Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на постоянното държавно съвещание, на което кабинетът обезпечи 1,638 милиона лв. за строително-ремонтни действия за два православни храма и за джамията „ Макбул Ибрахим паша " в Разград.

„ Държавата се грижи еднообразно за всички, хората би трябвало да са спокойни, вършим това, което е дължимо към тях ", безапелационен бе министър председателят Борисов.
Правителството отпусна на Българската православна църква-Българска патриаршия близо 438 000 лв.. От тях 120 000 лв. са предопределени за строително-ремонтни действия по храм „ Св. оракул Илия " в село Сугарево, община Сандански. Неврокопският митрополит Серафим уточни, че няма дребен или огромен храм по значителност, защото всеки храм е дом Божий. „ И за нас той е скъп, тъй като е израз на вярата, устрема към добродетели на нашия народ, поради който той е изграждал храмовете ни. Възстановяването на „ Св. оракул Илия " в отговарящ тип ще е удостоверение и на нашата обща угриженост и обич към Бога ", означи митрополит Серафим.

317 550 лв. от отпуснатите от кабинета средства са за строително-ремонтни действия по храм „ Св. Йоан Предтеча " в село Жабляно, община Земен. Архимандрит Никанор, свещеник на Гигинския манастир, акцентира, че със средствата храмът ще бъде обновен за каноничен нравствен живот.
„ Предоставяме също 1,2 млн. лв. на мюсюлманското изповедание за продължение на строително-монтажните работи по консервацията и реставрацията на джамията „ Макбул Ибрахим паша " в Разград ", добави министър председателят Борисов. Министър-председателят посочи, че с дейностите си кабинетът работи с една цел - всички български жители, без значение от тяхната религия, да се усещат задоволително уважавани и зачитани в личната си страна. Областният шеф на Разград Гюнай Хюсмен приветства дейностите на държавното управление в тази тенденция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР