В България прокуратура няма. Тя е като гара разпределителна. Виждате

...
В България прокуратура няма. Тя е като гара разпределителна. Виждате
Коментари Харесай

Бонка Василева: В България прокуратура няма, но вече има алтернатива на ГЕРБ

" В България прокуратура няма. Тя е като гара разпределителна. Виждате разкритията на госпожа Бакалова и за " Осемте джуджета ". Въпросът е от едно равнище на последващо за каква сума ще " се оправиш " - като платиш. Гешев е знак на това и би трябвало да си отиде. "

Това съобщи в предаването Бонка Василева, претендент за народен представител от Демократична България от 25 МИР.

На въпрос за политическите съдружници на Демократична България, тя съобщи, че няма да търсят такива от партиите на статуквото, тъй като те са токсични. Те работят като едносъставен блок, тъй като са вързани стопански точно с това статукво, счита Василева.

Партиите на смяната са единствената опция. Ще търсим подпомагане с " ИТН " и групировката на госпожа Мая Манолова. Ще се търсят болшинства в този кръг на въздействие, с цел да се осъществят някакви политически решения. Никой не желае да слуша какво е било, а да се предложи положително опазване на здравето, обучение, повишение на приходите и така нататък

Предишният парламент

По отношение на свършеното в предходния парламент, Василева счита, че Демократична България се е справила добре.

" За страдание обаче партиите на статуквото нямаха предпочитание да се реализира парламентарен надзор. Имаше две съвещания, на който това не се реализира. От дълги години той се подценява като опция за отчитане пред жителите. "

За машинния избор

" Смятам, че машинният избор ще понижи изборните операции. Има една витаеща неустановеност към машините, освен в гласоподавателите, само че и в политиците. Вече всички машини, които са нужни за изборния развой са доставени и до няколко дни ще бъдат показани. Разбрах, че напътствията за правата и отговорностите в изборния развой са качени на уеб страницата на ЦИК и ще има симулация по какъв начин се гласоподава.

Ние имаме създаден програмен продукт и обикаляме десетки градове, в които демонстрираме на хората по какъв начин се гласоподава. Реакциите на множеството хора, в това число и по-възрастните са, че е доста елементарно. Просто би трябвало да им се покаже. Надявам се бързо да се завърти това клипче по националната телевизия и повече хора да придобият убеденост и да гласоподават на 11 юли. "

Ниската изборна интензивност в Благоевград

Тя не отдава ниската изборна интензивност в Благоевград на боязън от машинното гласоподаване, каквито мнения имаше в общественото пространство. Василева счита, че това по-скоро се дължи на самата акция, която е била " смачкана " от тази за парламентарните избори, както и какви са кандидатурите.

Корупционните кавги

" Твърденията на предприемача Илчовски отвориха кутията на Пандора. Хората получиха смелост и започнаха да приказват. Този скандал даде убеденост на доста хора да се опълчат за взетите им бизнеси и репресии от олигарси и администрация. Неговите думи провокираха различен човек да си каже, че като играеш карти с премиера - получаваш някакви отбрана и помощ да търгуваш с трети страни. Това нещо е неприемливо и би трябвало да бъде тествано и глобено от органите.

Виждате какво е правила Банката за развиване. Вместо да оказва помощ на дребния и междинен бизнес, тя е подпомагала 20 предприятия. Докато дребните са умирали по време на пандемията, те са разделили по 100 и недостатък милиона и би трябвало да ги върнат след 30 години. Това е геноцид. "

Личната й мотивация да влезе в политиката

Преди две години аз, както се споделя, си направих среща с Господ. Имах тежко заболяване и взех решение, че би трябвало да направя пет положителни и смислени неща, които да трансформират живота най-малко на сина ми. Трябва да се носи отговорност и мисля, че мога да поема такава. Дано получа тази опция.

Бонка Василева е била заместник-кмет на регион “Оборище “. Тя има магистърска степен по “Изкуствознание ” от Националната художествена академия и магистратура “Местна и държавна администрация ” от Нов български университет. Нейната преференция за изборите е 104.

*Публикацията е според контракт за осведомително обслужване за предизборна акция за парламентарни избори 2021;

Пълното изявление можете да гледате във видеото:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР