В България президентът популист Радев громеше денонощно корумпираните елити, парламент

...
В България президентът популист Радев громеше денонощно корумпираните елити, парламент
Коментари Харесай

Плевнелиев: Вирусът развенча популистите

В България президентът популист Радев громеше непрекъснато корумпираните елити, парламент и държавно управление. Днес обаче хората разчитат на същото това държавно управление и парламент, с цел да ги преведат през рецесията. Това изнерви борещият се гневно за властта военачалник. Изявленията му от последните дни ясно демонстрират това.

Изявлението му от преди няколко дни, че лекарите, а не политиците би трябвало да приказват, е следващият величествен гаф на генерала-президент. Точно противоположното е правилно - в сложен миг политиците би трябвало да се изправят с лице пред народа и да приказват, и то всеки ден.

Тази неделя пък видяхме Радев да постанова несъгласие и още веднъж гневно да подлага на критика държавното управление и Народното събрание, сеейки разделяне и напрежение в съдбоносен за здравето на нацията миг, без да даде или да бъде част от решението.

Пандемията обезоръжи популистите. Днес можем да кажем - царят е гол. Популистите са мощни да се заиграят със страховете и очакванията на хората, само че са безпомощни в сложен миг поради своя деструктивизъм, мощно его, непросветеност и липса на проект. Не мощно его, а мощни институции са решението в сложен миг.

Популистите обаче отслабват институциите. Да оставим настрани Тръмп, само че даже и в България е явно, че президентът популист Радев е на власт повече от три години, само че не е дал нито едно решение, няма нито една своя самодейност, няма екип, няма цели. /24chasa.bg

*Текстът е оповестен със съкращения
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР