В България през 2021 г. е загубена 57% от 872

...
В България през 2021 г. е загубена 57% от 872
Коментари Харесай

Близо 60% от подадената вода в България се губи по трасето

В България през 2021 година е изгубена 57% от 872 млн. куб. м подадена вода от публичното водоснабдяване. Това демонстрират последните налични данни на Националния статистически институт (НСИ).

Различни ранглисти слагат страната преди всичко в Европейски Съюз по загуба на вода.

През 2021 година в България е имало 176 настоящи пречиствателни станции за отпадъчни води.

Според Министерството на районното развиване над 12 милиарда лв. са нужни за замяна на ВиК мрежата в България. Към юли 2022 година 35 000 души в страната са били наранени от неналичието и режим на питейна вода.

Национален статистически институт разгласява данните във връзка 22 март, който е разгласен за Световен ден на водата от Организация на обединените нации през 1993 година Тази година отбелязването на Деня на водата минава под мотото " Ускоряване на смяната ". Целта е ускорение на смяната за решение на рецесията с водата и канализацията.

" И защото водата визира всички ни, би трябвало всеки да предприеме дейности. Това значи и ти! Това е миг, който се случва един път на потомство, с цел да се сплоти светът към водата. Изиграй своята роля. Направи, каквото можеш ", се упорства в апела, оповестен в уеб страницата на Световния ден на водата.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР