В България предстои да се налеят огромни средства в системите

...
В България предстои да се налеят огромни средства в системите
Коментари Харесай

Според Румен Радев липсата на визия и добро управление е довело до водната криза

В България следва да се налеят големи средства в системите за водоснабдяване и е извънредно значимо тези средства да се употребяват ефикасно и дейно. Преди да ги изразходваме на парче, добре е да се поучим от положителните практики и опита на други страни. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти, откакто посети компанията, която ръководи водните запаси на град Йерусалим, заяви прессекретариатът на президента.

" Удивително е да се види по какъв начин извънредно бедният на вода Израел, в който над 70% от водоснабдяването идва от обезсоляване на морска вода, трансформира пустинята в градина. Богатата на води България, назад, върви в другата посока и то заради неналичието на ясна визия и на положително ръководство ", акцентира Румен Радев.

По думите на президента Израел явно има дълготрайна ясна визия, рационална политика и най-много положително ръководство. Загубите по водопреносната система на град Йерусалим са 7 на 100 за година, а разпределението на водата и нейното качество се следят в действително време.

Държавният глава уточни, че е получил увещание от президента Реувен Ривлин, от ръководителя на Народното събрание Юли-Йоел Еделщайн, както и от компанията, която ръководи водните запаси на Йерусалим, че са подготвени да окажат експертна помощна страната ни във връзка с водния бранш.

" Надявам се българското държавно управление да се възползва от тази опция ", акцентира още президентът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР