В България очевидно всичко е възможно. Още в предизборната кампания

...
В България очевидно всичко е възможно. Още в предизборната кампания
Коментари Харесай

Христо Проданов: Служебното правителство дърпа страната назад

„ В България явно всичко е допустимо. Още в предизборната акция ГЕРБ и Политическа партия спореха между тях кой повече е откраднал, а действително те са едно и също. Записите, които изтекоха преди 2 дни може би минираха опцията за втори мандат. Но дано не забравяме, че и президентът играе една от главните функции в това да няма държавно управление. Включително имам предвид връчването на втория мандат, както и метода, по който това беше направено. “ Това заяви зам-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България "   Христо Проданов по bTV Радио.
По думите му позицията на социалистите е, че няма по какъв начин президентът да бъде честен съдник в настоящата обстановка. „ Ще припомня думите на този същия президент, който докара Политическа партия на политическата сцена и ни споделяше, че колкото повече има като същите тези Кирил и Асен – толкоз по-добре за България. Който в нарушаване на Конституцията назначи Кирил Петков за министър на стопанската система, тогава твърдеше, че е значимо сърцето да е в България “, уточни социалистът и добави, че очевидно тогава сърцето на Кирил Петков е било в непознати посолства.
Проданов акцентира, че всичките тези неща, които е споделил преди президента – би трябвало да бъдат напомняни. „ И да каже президентът по кое време е бил прав и по кое време е страж на Конституцията. Когато споделят Кирил Петков и Асен Василев в записа, че са правили ала-бала другояче са щели да бъдат на 7%. Защото главно право в Конституцията е правото на избор и то да не бъде манипулирано. А те настояват, че с помощта на президента и всичките държавни институции, са постигнали този резултат. Президентът би трябвало да бъде пореден и да каже по кое време е лъгал – към оня миг или в този момент, когато връчва мандата на неговите отрочета “, заключи той.
„ Много е рано да се приказва за трети мандат. Според нас във втория мандат мъчно би се образувало държавно управление, което да може да бъде обяснено пред българското общество, даже и да е в вид експертен кабинет. За нас е значимо и отговорно като позиция да има постоянно държавно управление. Да не забравяме, че служебното държавно управление, което ръководи към този момент съвсем 10 месеца – по обири и корупция надмина даже и в най-смелите фантазии държавните управления на Бойко Борисов. Важно е да има работещо държавно управление, което да одобри бюджет, който да е обществен и да резервира придобивките на работещите. Който да одобри законите по ПВУ и да даде някаква посока напред на страната “, съобщи Христо Проданов във връзка с опциите за сформиране на държавно управление.
Народният представител от Българска социалистическа партия е безапелационен, че служебното държавно управление явно дърпа страната още по-назад. Според него компромисите за сформиране на ново държавно управление би трябвало въпреки всичко да имат граници и баланс, като социалистите навръх това ще държат. „ Принципност, значими цели за България, период, специалисти. Държим се предвидимо и ще продължим да го вършим “, добави той.
„ Според нас това, което се случи в зала беше спасението за военачалник Борисов ", сподели Проданов във връзка с прибързаното гласоподаване на механизма за надзор на основния прокурор. " Ситуацията беше, че в 10:47, т.е. 13 минути преди да завърши пленарното съвещание – в деловодството на Народно събрание вкарват небрежно скалъпения отчет за Наказателно-процесуален кодекс, в който единствена цел беше да може Висш съдебен съвет с 13 индивида да смъкна основния прокурор Гешев. Защо е това бързане, когато най-накрая основният прокурор на България дава сигнали, че ще стартира да работи и да търси отговорност от тези, които са злоупотребили с власт? ", разяснява той.
Христо Проданов напомни, че Българска социалистическа партия постоянно е била за промяна на основния прокурор и че е единствената партия, в която същите тези основен прокурор и прокуратура са се намесвали в нейните вътрешнопартийни работи. " Нашата позиция е да има надзор на актовете на основния прокурор, само че не и по метода, по който това беше признато “, сподели в умозаключение социалистът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР