В България лекарите са една от основните прослойки, която не

...
В България лекарите са една от основните прослойки, която не
Коментари Харесай

Д-р Илиев: Тъжно е! Лекарите в България са сред основните скептици за ваксините

 " В България лекарите са една от главните прослойки, която не убеждава и е песимист във връзка с имунизирането. Лекарският съюз би трябвало да стегне редиците си. Недопустимо е в лекарското съсловие да има единствено 20% имунизиране. “ Това сподели в изявление за БНР д-р Аспарух Илиев, началник на лаборатория в Университета в Берн. Според него това е " доста тъжно и ние сме първенец в това отношение “.

" Нямам пояснение. За мен това е нещо удивително “, съобщи Илиев в предаването " Преди всички “. Относно проучванията на " Цибалаб “ за антитела, които демонстрират, че 43% от популацията у нас е имало среща ковид, Илиев означи, че не може да се разчита на сходни данни.

Според Илиев проучването би трябвало да обгръща хора, които не са били в лабораторията поради подозрения, че са заболели, или са имали различен проблем. Скритата численост може да се откри от случайни проби на хора, които даже не са имали даже терзания, че са заболели.

Той показа своето безпокойство, че защото по думите му тези 43% са " нереалистично високи “, това ще бъде употребявано от доста хора, които желаят да застъпят концепцията, че нямаме потребност повече от ограничения, а имунизирането е премного.

" Много се притеснявам, че идните избори ще ни доведат в обстановка, в която избрани партии, които употребяват анти-Covid и антиваксиналната идея и тактика като основа на предизборната си акция, бихме имали много лекомислен метод към болестта, а това ще е проблем през есента и зимата “, разяснява доктор Аспарух Илиев.

За да бъде внушителен резултатът, е належащо авансово обмисляне и на инцидентен принцип, от всички райони на страната хомогенно да се обхване избран брой хора, уточни доктор Илиев.

" Именно за да знаем в действителност до каква степен сме застрашени от последваща вълна, е належащо това изследване да се проведе и то по всички правила. “. Новата база данни, оповестена от здравния министър, е скъпа информация, само че това няма нищо общо с въпроса до каква степен хората са резистентни, добави Аспарух Илиев.

Относно открития случай на делта-вариант на вируса у нас от април експертът означи, че два месеца по-късно тази информация към този момент е ненужна и безполезна. Илиев напомни, че доста българи живеят във Англия и в летните месеци те могат да бъдат източник на нови случаи.

" Този индивидуален случай е единствено повърхността на айсберга. “. Феномен от превъзбуждане на имунната система от имунизация няма, акцентира още Илиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР