В България имаме убийствената комбинация от сравнително ниска раждаемост и

...
В България имаме убийствената комбинация от сравнително ниска раждаемост и
Коментари Харесай

Николай Василев: По-зле от българския футбол е само демографията на страната

В България имаме убийствената композиция от относително ниска раждаемост и огромна миграция. Това води до математическо понижаване на нацията с наклонност към изгубване. Проблемът е, че нито един политик не се занимава с тематиката за демография. Българският футбол по-често се загатва, само че демографията е по-зле от българския футбол. 

Това сподели някогашният вицепремиер Николай Василев по bTV.

Според него би трябвало да има държавно управление, чийто първи управнически и бюджетен приоритет да е демографската политика.

Трябва да има министерство, в което да има думите "...и по демографска политика ". Държавата сега дава съвсем нула за новородени деца. Тя би трябвало да приготви 20 хиляди лв. за новородено, сподели още той и изясни, че бюджетно би трябвало да се отделят 1 милиарда за демографията като цяло.

По думите му страната може да измисли и по-умна политика - да вкара просветителни критерии или платени обществени осигуровки. Той дефинира детските надбавки като доста дребни и би трябвало да се усилят най-малко 4 пъти. Детските градини би трябвало се афишират за народен приоритет, сподели още някогашният вицепремиер. 

По отношение на дерогацията на " Лукойл " той съобщи, че не му е ясно за какво през последните две години сме желали такава дерогация.

Постоянно вършим ту напред, ту обратно, лутаме се като на танго. Нямаме поредна политика нито към спора на североизток, нито към доставките на сила. Според мен през цялото време България можеше да мине на различен петрол и въпросът да е завършил. Обикновено няма пушек без огън. Може би има някакви други подмолни аргументи, които ние не знаем, за какво непрекъснато променяме политиката. Според мен казусът не е механически, а подмолно политически, предизвести той. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР