В България имаме критична маса от трезвомислещи хора, които осъзнаваме,

...
В България имаме критична маса от трезвомислещи хора, които осъзнаваме,
Коментари Харесай

Мария Габриел по случай 75 години НАТО: В България има критична маса от трезвомислещи хора, подкрепящи Алианса

В България имаме сериозна маса от трезвомислещи хора, които осъзнаваме, че тъй като сме в НАТО , страната ни е толкоз мощна, самостоятелна и с толкоз високо равнище на сигурност. Никога в нашата история преди не сме имали тази опция, съобщи вицепремиерът в оставка Мария Габриел пред публицисти в Брюксел, където взе участие в срещата на външните министри от алианса. Днес НАТО отбелязва 75 години от подписването на Вашингтонския контракт. Това съобщи Николай Желязков за Българска телеграфна агенция. 

Членството в НАТО е стратегически избор за България, ние сме част от най-силния боен съюз. България взе участие, тъй като споделя демократичните полезности и тъй като има скъп принос за стратегическата значимост на Черно море, Западните Балкани, с доста ясна, неотстъпчива и всеобхватна поддръжка за Украйна. България е решена да способства за трансформацията на алианса, който дава отговор на новите провокации, свързани със сигурността, дезинформацията. Всички ясно споделяме, че Русия остава директната опасност за алианса, само че сме обединени повече отвсякога, добави Габриел.

За мен е доста значимо до последния ден от работата на държавното управление да бъдем дейни и да демонстрираме, че България е благонадежден и приближен сътрудник, уточни вицепремиерът във връзка оставката на кабинета. Габриел посочи, че няма покана да взе участие в служебното държавно управление и не уточни дали ще остане в националната политика след идните избори. По нейните думи към този момент не се вижда заплаха от оттегляне от достиженията на държавното управление. Тя изрази очакване за опазване на външните цели на нашата страна.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР